perjantai 14. joulukuuta 2018

Vuosi 2018


"Välillä on ihan hyvä eksyvä
 ja löötee uusia 
polokuja kulettavaks."Joulu lähestyy ja vuoden vaihde samalla. Majakka-toiminnassa se tarkoittaa, että nyt minulla on mahdollisuus uudistaa toimintaa. Minulla on mahdollisuus miettiä millaisia ryhmiä ensi vuonna pidetään, säästetäänkö jotain vanhempia ryhmiä ja miten paljon ja millaisia uusia ryhmiä pidettäisiin. 

Minusta suunnittelu on kivaa ja olen aina ollut innoissani suunnittelemistani ryhmistä. Harmikseni tämä ei kuitenkaan ole saanut ihmisiä liikkeelle tarkoitukseni mukaisella tavalla. 

"Opettele naaramaan 
vastuksille ja hoksoot 
hyvinnii joutuin, 
että harvassapa on 
totiset päevät."

Pitää siis kehittää jotain sellaista, mistä en ole itsekseni innoissani, vaan sellaista, mistä kaikki muutkin olisivat innoissaan. Olen kuunnellut palautteita ja toiveita ryhmien suhteen ja se helpottaa työskentelyäni, tiedän nyt mistä kävijät pitivät ja mistä ei. Tämän pohjalta pitäisi olla helppoa luoda uudet ryhmät ensi vuodelle. Palautteet ja toiveet kävijöiltä eivät kuitenkaan ole kuin osa kokonaisuudesta. Minun pitäisi myös saada tietää, mitä sellaiset henkilöt haluavat, jotka eivät ole vielä osallistuneet toimintaan. 


"Joskus pittää kokkeilla mahotonta, 
että selevijäes, 

mikä on mahollista."

Ei mikään helppo homma, ei todellakaan. En kuitenkaan aio lannistua tästä, vaan jatkaa pää pystyssä kohti uusia seikkailuja. Tiedän, että ensi vuodesta tulee sellainen. 

Ei pidä kuitenkaan unohtaa tämän vuoden hyviä puolia. Saatiin mukaan toimintaan uusia kävijöitä, jotka rikastuttivat ryhmiämme. He ryhmäytyivät toisten kävijöiden kanssa nopeasti ja ovat nyt olennainen osa meidän ryhmiä. Saimme myös uusia yhteistyökumppaneita ja heidän kanssaan toimintaa toivottavasti jatketaan ensi vuonna. 

Loppuvuodesta sain myös itselleni uuden työparin, joka rikastutti päiviäni enemmän kuin olisin missään vaiheessa osannut kuvitellakaan. Hän myös hermostutti ja nostatti verenpainettani ihan kunnolla, mutta nyt kun hän on jäämässä pois Majakka-toiminnasta, en haluaisin hänen lähtevän. Vaikka mieleni on haikea, tiedän että tulemme vielä näkemään toisiamme ja pitämään yhteyttä. 


"Jos kiitokseen on aehetta 
niin piä huolj, 
että se kanssa kuullaan."

Nyt kiitokseen on todella aihetta. Haluan kiittää kaikkia heitä, joiden kanssa olen saanut olla tänä vuonna tekemisissä. Olen saanut valtavasti uusia tuttavuuksia ja oppinut heiltä valtavasti uusia asioita. Kiitos.                      

"Kun etit hyvvee toesista, löövät parraat puolet itestäs."

Miten paljon tänä vuonna onkaan asiat muuttuneet. Huomaan ryhmäläistemme olevan paljon puheliaampia, avoimempia ja ulospäinsuuntautuneisempia. Heidän arjenhallinta taitonsa ovat kohentuneet huimasti, sekä osasta heistä on myös uskaltautunut neuvomaan ja opastamaan muita. Tämä on valtava edistysaskel ja olen suunnattoman ylpeä heistä kaikista. Sanotaan, että pitäisi tehdä työtä jolla on tarkoitus ja voin ilokseni todeta, että minun työlläni on sellainen. 

 "Sinnäe oot onnellinen vuan, 
jos ite uskot semmonen olovas."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti