perjantai 22. maaliskuuta 2019

Kaiken maailman pelit

"Sinunnii ulottuvilla on asijat,
joeta et oo ikinä uskaltanna
itelles aatella."

Savonlinnan Toimintakeskukselle voi tuoda lahjoituksina jos jonkinlaista tavaraa kuten erilaisia pelejä. Lautapelejä, ulkopelejä, videopelejä sun muuta. Majakka-toiminnan ryhmissä ollaan tykästytty valtavasti peliryhmään ja me pelaillaan erilaisia pelejä useamman kerran viikossa. 

Klassikkopelien kanssa viihtyy varmasti ja uusien pelien opettelu on varsin mielenkiintoista. Peliryhmään voi tuoda omia pelejään pelattavaksi, voidaan pelata niitä pelejä mitä Majakka-toiminnalla on jo käytettävissä tai mennä yhdessä etsimään myymälästä joku uusi peli, mitä voitaisiin kokeilla. 

Nyt olen itse hurahtanut kaikenlaisiin peleihin. Olen löytänyt Toimarilta monenlaisia hauskoja pelejä peliryhmään, tyhy-päiviin ja illanviettoihin kavereiden kanssa. Näillä peleille ei ainakaan missään vaiheessa tule tylsää. 

Uusimpia löydöksiäni on SuomiRockia Trivialit, joissa on Trivial Pursuit tyyppisesti kysymyksiä SuomiRockista. Nämä vaikuttivat kivoilta ja uskon, että ryhmissä saadaan niistä monenlaiset kivat pelit aikaan. Löysin myös Taboo, nimisen pelin, jossa kehonkielellä koetetaan selittää sanoja. Vähän kuin Alias, mutta sanojen sijasta selitetään kehonkielellä. Vaikuttaa hauskalta, tuskin maltan odottaa, että pääsemme kokeilemaan sitä. Uusimpiin löydöksiini kuuluu myös Luonneanalyysi peli, jossa leikkimielisesti analysoidaan toisen luonnetta kysymyksillä. En ole vielä perhetynyt tähän tarkemmin, mutta sekin vaikuttaa hauskalta peliltä. Ei ehkä kuitenkaan Majakka-toiminnan ryhmiin, mutta uskon, että tätä peliä olisi hauska pelata kaveriporukassa. 

Paras uusista peleistäni kuitenkin on FRENDIT-peli. "Peli jonka Ross keksi ja jossa tytöt menettivät asuntonsa", näin peliä kuvaillaan kannessa. Uskon, että tämä tulee saavuttamaan suurta suosiota kavereidemme keskuudessa ja miksei työporukassakin. 

Eräs työkaverini tuli kysymään minulta tänään, olinko löytänyt lajittelussa olleen Rähinä-Aliaksen ja lähdimme yhdessä etsimään sitä. Peliä ei kuitenkaan löytynyt ja täytyy myöntää, että olin siitä hieman pettynyt. Tämä on kuitenkin Toimarin laki, jos jotain ei heti varaa itselleen, joku muu saattaa viedä sen ennen kuin ehdit silmääsi räpäyttämään. En aio vaivata sillä päätäni enää, vaan keskityn siihen, miten hauskoja pelejä löysin etsiessäni kyseistä Aliasta. 

Toimarilla pelit ovat myös edullisia. Yhdestä eurosta viiteen euroon olevat pelit eivät todellakaan ole kalliita. Meiltä löytyy jos jonkinalaista peliä, eikä koskaan tiedä minkälainen peli seuraavana päivänä tai viikolla lajitteluun tulee. Tämä on mielestäni hauskaa ja siksi minun täytyykin tarkkailla tilannetta lähes viikoittain. Ensi viikolla lajitteluun voi vaikka tulla uusi Rähinä-Alias ja silloin aion olla skarppina ottamassa sen. Tai jos en itse sitä ole, niin toivottavasti työkaverini ovat. 

Kaikki ovat tervetulleita Majakka-toiminnan peliryhmään mukaan. Ja tietysti kaikkiin muihinkin ryhmiin. Odotan innolla, että pääsemme kokeilemaan uusia löytämiäni pelejä, sekä edellisviikolla löytämääni erilaisten korttipelien ohjekirjaa, missä opetetaan 34 erilaista korttipeliä. Mahtavia pelailuhetkiä siis luvassa!  

"Et kaet anna sen tos'asijan,
että et ossoo tehä kaekkee,
estee sinuva tekemästä kaekkee
mittee ossoot." 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti