perjantai 8. maaliskuuta 2019

Teille, kaikki ihanat naiset

"MITTEE sinä oekkeen ootat ja MINKÄ TAKIJA sinä oekein ootat?"

"Ee sinun tarvihe olla mikkään 
tähellinen tappaus,
että pystysit alottamaan,
vuan alotettava sinun on, 
jos meenaelet,
että joku päevä vielä oot tähellinen." 


Täytyy näin heti alkuun mainita, että kaikki nää savolaesittaen viännetyt lainit, mitä blogijulkaisuissa on näkynyt jo pitkän aikaa, on kirjasta "Hapan nuama on pirun tiploomityö", Positiivisuutta savolaesittaen 2, Positiivarit. Kirja on täynnä sanontoja ja lainauksia, jotka ovat toinen toistaan parempia. Ihan mahtava kirja. 


"Ee se taepaleen pittuus, 
vuan se ensmäenen askel."

Tänään vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Päivä, jolloin juhlitaan naisia, puhutaan naisista ja tasa-arvosta sekä naisten merkityksestä yhteiskunnalle. 

 "Elämä pallauttaa meille sen mikä myö annetaan toesillemme."

Nykyaikana meillä naisillakin on mahdollisuus tehdä juuri sitä mitä haluamme. Tämä on suuri edistysaskel tasa-arvon suhteen, sillä vielä jonkin aikaa sitten naisten paikka oli kotona lapsia hoitomassa. On mahtavaa, ettei nykyaikana tämä ole enää itseisarvo, vaatimus tai oletus. Nykyään meillä on vapaus valita, vapaus tehdä päätöksiä, epäonnistua ja yrittää uudestaan. Meillä on mahdollisuus etsiä itseämme ja huomata olevamme umpikujassa, mahdollisuus tehdä täyskäännös ja lähteä toiseen suuntaan. 


"Kun tiet mitä on pakko,
sillon kun on pakko, 
suat vielä kerran tehä mitä haluvat,
sillon kun haluvat."

Me voidaan tehdä virheitä, huonoja päätöksiä ja löytää sitä kautta oma paikkamme maailmassa. Se paikka, missä meidän kuuluukin olla. Me voidaan epäröidä ja epäillä, olla epävarmoja ja eksyneitä. Kukaan ei enää kerro, mitä meidän täytyy tehdä, vaan saamme tehdä itse omat valintamme ja virheemme. Ja saamme itse myös kokea onnistumisemme. 


"Jos eppäelet, topuuta! 
Jos oot varma,
niin eekun onnee matkaan!"

Haluankin kannustaa kaikkia tekemään juuri sitä mitä haluatte. Olkaa sitä mitä olette, tehdää sitä mitä haluatte. Uskaltakaa yrittää ja toivoa, unelmoida. Uskaltakaa tavoitella unelmianne, ottakaa riski epäonnistua tai onnistua. Ja jos ette onnistu, yrittäkää uudestaan. Ja uudestaan. Kunnes onnistutte.


"Vasta sen perästä kun ite uskot ommaan onnistumiseen, sinä pyrit siihen täävellä teholla."

Kun teette sitä mitä haluatte, kun olette sitä mitä olette aina halunneet ollakin, on se kaikki ottamanne riskin arvoista. Ei haittaa, että yrittäminen pelottaa, niin pitkääkin. Siitä tietää, että asia on teille tärkeä. Itsensä epäileminen, oman identiteetinsä etsiminen on karu tapa kasvaa ihmisenä. Se on kauheaa, mutta antaa loppupeleissä paljon enemmän kuin aina helpoimman tien valitseminen. 


 " Kun jakkaa rohkeutesa toesille niin samalla tien ne omattii pelot männöö matkoehisa."

Olkaa rohkeita! Uskaltakaa yrittää! Muistakaa unelmoida! Ja tavoitella unelmianne!


"Huaveesta tulloo suunnitelma justiinsa, 
kun länteet sen perrään päevämiärän."

Vaikka naisten päivä on vain kerran vuodessa, on meillä 364 muutakin päivää vuodessa. Päiviä, jotka eivät kansainvälisesti ole meidän, mutta jotka yksilöllisesti on kuitenkin jokaisen meistä. Naistenpäivä on hieno muistus siitä, miten pitkälle olemme jo päässeet. Jonain päivänä tulemme vielä huomaamaan, että olemme päässeet vieläkin pidemmälle. Juuri sinne, minne aina halusimmekin. Omalle paikallemme. 


"Minähän en perrään anna.
Tiijä vaekka ennen kuolemoo
lojahtaa kohalle vielä onnenpotku!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti