perjantai 11. lokakuuta 2019

Muuttohulinat part 3: tavaroiden järjestelyä ja naurua

"Vaikka mitä tapahtuisi,
tähdet pysyvät taivaalla.
Niitä ei kukaan sinulta vie."

Minulla on aivan ihana uusi mietelausekirja. Olen tainnut lainata siitä aikaisemmin mietelauseita kerran ja nyt olen purkanut omat tavarani ja onnistuin löytämään sen uudelleen. Kirjan nimi on Aurinkoinen mieli - elämän makuisia ajatuksia. Pidän siitä todella paljon. Se tulee kulkemaan mukana matkassa toivottavasti vielä pitkään, sillä olen nähnyt siitä vain murto-osan ja te ette vielä sitäkään. 

Kuten arvata saattaa, aion tälläkin kerralla kirjoittaa muutosta. Kun omat toiminnot on minimoitu, ei oikein muuta ehdi töissä säätääkään. Oliko se tällä vai viime viikolla, kun saimme purettua Majakka-toiminnan tavarat..? Noh, eipä sillä ole niin väliä, sillä purettu ne on kuitenkin. Tavarat eivät ole vielä omilla paikoillaan, mutta aikaa niiden järjestelyyn ei ole vielä ollut. Ja ajattelin ystävällisesti odottaa myös työparini pääsevän osallistumaan tavaroiden järjestelyyn, jotta hänkin voisi vaikuttaa siihen, miten ja mihin ne laitetaan. Tai sitten en ole vain jaksanut aloittaa sitä urakkaa itse. Työparilleni aion tämän kyllä perustella ensimmäisellä vaihtoehdolla. Harmikseni tai onnekseni työparini kuitenkin tietää minut, joten en tiedä uskooko hän selitystäni. Nähtäväksi jää. 


"Ilo on kuiten neula heinäkasassa,
aina se löytyy,
kun vain jaksaa etsiä."

Vaikken olekaan ehtinyt järjestelemään Majakka-toiminnan tavaroita vielä, olen kuitenkin ehtinyt tehdä tärkeimmän. Eli tehdä källejä, kepposia ja herjuuksia työparilleni. Joka tulee ensimmäistä kertaa tekemään töitä meidän työhuoneessamme ensi viikon keskiviikkona. Tuskin maltan odottaa, että hän huomaa, mitä kaikkea olenkaan suunnitellut hänen päänsä menoksi. Siitä tulee hauskaa! Sen jälkeen ei kyllä parane jättää häntä yksin meidän huoneeseemme, tai saatan löytää jos jonkinlaisia yllätyksiä omalta koneeltani tai pyödältäni... 


"Pimeys tarjoaa valolle
loistavan tilaisuuden
hehkua kirkkaammin."

Muuttomme on edistynyt koko ajan, joka päivä uuteen paikkaan tuodaan lisää tavaroita ja paikat alkavat jo täyttyä siihen malliin, että pitää uskoa, ettei vanhassa paikassa ole enää hirvittävästi tavaraa. Myymälä muutetaan uusiin tiloihin ensi viikon ma, ti ja ke. Torstaina 17.10 avataan myymälä uusissa tiloissa. Se ei kuitenkaan suinkaan tarkoita sitä, että muutto olisi ohi. Ehei, vielä on muutettava SER-osasto ja puuverstas. Eikä muutto ole ohi vielä senkään jälkeen kun kaikki tavarat on uusissa paikoissa. Sitten täytyy vielä siivota vanhat tilat ja järjestellä kaikki omille paikoilleen uusissa. 

 "Joskus hyvät murehtimiset menevät hukkaan."

Uusissa tiloissa asiat voivat mahdollisesti vielä muuttaa paikkaansa moneen kertaan, ennen kuin ne todella ovat löytäneet omat paikkansa. On vaikea uskoa, millainen työ me ollaan jo tehty ja millainen työ meillä on vielä tekemättä. Valitin aiemmassa päivityksessä, miten kipeänä me olemme olleet kaiken tämän kantamisen jälkeen. Noh, me tulemme olemaan vielä kipeämpinä, kun muuttamatta ovat vielä kaikki suurimmat osastomme. Ainakin kaiken tämän kantamisen jälkeen luulisi, että meille olisi kehittynyt jo huikeat lihakset käsiin, selkään ja jalkoihin. Seuraavaksi eikun maailman vahvin nainen ja mies -kilpailuihin. 

Eilen, torstaina, ehdimme muutto kiireiden keskellä käymään tyhyilemässä issikkaratsastuksen merkeissä. Minulla oli omat epäilykseni siitä, mitä siitä oikein tulee. Täytyy sanoa, että eilinen vastasi aika paljon ennakkokäsitystäni. Meillä oli huikean hauskaa, osa meistä nauroi toisten hevosten käsittelylle vedet silmissä. Ja kyllä, minä olin yksi heistä. Osa meistä myös säntäili karkuun omapäisiä hevosia, jotka eivät totelleet ratsastajansa käskyjä. Huh, vieläkin naurattaa sitä muistellessa. Kun ratsastajat pääsivät vauhtiin, ei suurempia ongelmia ilmaantunut, vaan he selvisivät siitä kuin vanhat konkarit. Ja meillä muilla oli hauskaa, sitä katsellessa. 


"Pieni askel, 
jonka todella astuu,
on tärkeämpi
kuin suuri askel,
jonka ehkä 
olisi voinut astua."

Päivästä otettiin paljon todistusaineistoa kuvien ja videoiden muodossa ja täytyy kyllä sanoa, että se video on ainakin hervottoman hauska. Tulemme epäilemättä näkemään sitä vielä useasti, eivätkä kuvatkaan hevillä unohdu. 


"Huumori onn elämän ryyditys,
arjen harmauden kyyditys."

Mutta nyt, minun täytyy mennä auttamaan muita muutossa. Palataan asiaan taas ensi viikolla!  


"On kaksi tapaa saada mielenrauha:
Älä koskaan tee mitään sellaista,
jota joudut katumaan,
tai
älä koskaan kadu sitä,
mitä olet tehnyt."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti