torstai 17. lokakuuta 2019

Muuttohulinat osa 4: myymälän muutto


"Kuinka on mahdollista,
että vuodet kiitävät niin nopeasti,
kun tunnit ja minuutit joskus matelevat."


Tällä viikolla myymälä oli Schaumannintiellä kiinni maanantain, tiistain ja keskiviikon ja aukesi sitten torstaina Pohjolankadulla, uudessa paikassa. Muutto on edennyt hurjan vauhdilla ja on vaikea uskoa, että kohta kaikki tavarat on jo siirretty. Olemme tehneet valtavan työn. Pitää kyllä olla kaikista ylpeä! Hyvä me!

Maanantaina SAMIedun rekat toivat valtavasti tavaraa, joita selkäväärinä kannoimme. Vielä tarkkoja paikkoja kaikille tavaroille emme tienneet, joten järjesteleminen oikeille paikoille ei onnistunut. Täytyy myöntää, että vaikka (koska, kun, jos, vaikka, kuin, kunnes...) SAMIedun opiskelijat olivat ihania auttaessaan meitä, olimme silti tyytyväisiä kun he ilmoittivat, etteivät enää käy uutta kuormaa hakemassa tänä päivänä. Hirmu rankkaa kannella kaiken maailman tavaroita, jotka eivät todellakaan ole kevyimmästä päästä. 


"Älä pyydä kevyempää taakkaa,
pyydä vahvempaa selkää."

Tiistai oli vaikea päivä, myymälän tavaroille piti keksiä paikkoja, eikä ihmiset jotka olisivat tienneet siitä enemmän olleet uudessa paikassa. Niinpä me, jotka siellä olimme teimme niinkuin parhaaksi katsoimme. Myöhemmin oli iloinen yllätys huomata, että meidän parhaaksi katsomamme tapa oli ainakin jossain määrin kelvannut. Hienoa. Tavaroiden järjestelyn ohessa kannoimme lisää tavaroita sisään minkä ehdimme. Juuri kun luulimme, että voisimme hetkeksi hengähtää ja levätä kantamisesta SAMIedun rekan lähtiessä kohti vanhaa paikkaa, niin eikös joku talon kolmesta pakusta kaartanut pihaan. Tyypillistä. 


"Mitä nopeammin myönnät,
ettei sinulla ole vastausta,
sitä enemmän sinulla on aikaa etsiä sitä."

Keskiviikkona menin vanhalle paikalle Schaumannintielle ensimmäistä kertaa sen jälkeen kun olimme kantaneet Majakka-toiminnan tavarat sieltä pois. Oli outoa nähdä paikka niin tyhjänä, mutta tottakai se oli tyhjä, olimmehan me kantaneet koko kuukauden sieltä tavaraa pois. En tiedä mitä olin oikein odottanut. Siellä oli hauskaa purkaa tavaroita, kun sai vain vasaralla hakata tavaroita palasiksi. En ollut tehnyt sellaista koskaan aikaisemmin, joten en tiennyt miten hauskaa ja terapeuttista se saattoi ollakaan. 

Mutta kuten arvata saattaa ja minut tuntien niin eihän siinä mennyt pitkään kun löin sormeni johonkin, astuin ruuviin, löin sormeni jne. En ymmärrä, miten tyypit, jotka olivat purkaneet siellä tavaroita koko alkuviikon, eivät olleet satuttaneet itseään ollenkaan. Mutta minä olin onnistunut telomaan itseäni jo useamman kerran vain muutaman tunnin aikana. Ammattilaiset on erikseen, hyvät lukijat, enkä minä valitettavasti kuulunut heihin. 

Tämä kävi myös harvinaisen selväksi kun SAMIedun pojat tulivat hakemaan tavaroita ja tällä kertaa en ollutkaan kantamassa niitä autosta pois, vaan sisään autoon. Kävi ilmi, etten osannut tehdä tilanteessa oikein mitään, joten seisoin vain typeränä paikoillani. Löytyy kuule tälläiselle työntekijälle kysyntää joka muuttofirmasta.


"Vaikka paljastuisi että pessimisti on oikeassa,
ainakin optimistilla on ollut hauskempaa."

Torstaina koetti suuri hetkemme, uusi myymälä aukesi. Itse olin aamulla taas vanhalla paikalla, enkä siksi osallistunut avajaishumuihin ja aamupäivästä opastin puolestaan työllistettyjä SAMIedun ruokailussa. Sen jälkeen avasin tietokoneeni ensimmäistä kertaa tällä viikolla ja sen kyllä huomasi vastaamattomien sähköpostien määrästä. Hups. 

Tänään perjantaina on moneen viikkon ensimmäinen kerta, kun ensimmäistäkään tavarakuormaa ei uskoisi tulevan vanhasta paikasta. Joten ehkä, siis vain ehkä, pystyn keskittymään muihin töihin hetken ja kenties jopa järjestelemään kaaoksen vallitsemaa työhuonettamme ja ryhmätoimintatilaa. Mutta voi olla, että meidän huoneidemme järjesteleminen ei ole vieläkään tärkeysjärjestyksessä ensimmäinen vaan keskitymme järjestelemään muita huoneita tai ainakin yritämme auttaa niiden järjestelyssä jos vain suinkin pystymme. Mutta tiedättekö, silmissä siintää jo mahdollisuus siitä, että jossain vaiheessa saamme huoneemme järjesteltyä ja tavarat oikeille paikoilleen.


"Myönteinen mieli parantaa monta vaivaa."


Mutta olen ensi viikon lomalla, joten jos työparini ei innostu niitä järjestelemään, niin eiköhän se homma jää sitten ensi viikkoa seuraavalle viikolle. Ihanaa lomaa! Nauttikaa siitä ja palatkaa sitten takaisin sorvin ääreen entistä ehompina!  


"Muuttuakseen ihmisen täytyy olla
kyllästynyt ja väsynyt olemaan
kyllästynyt ja väsynyt."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti