perjantai 23. lokakuuta 2020

Eristyksissä: osa 33

"Kun tietokoneiden kanssa on ongelmia,

joutuu itse keksimään lainaukset.

Ärsyttävää. Eikä oikein toimi. Tämäkään."

-Mie

 

Tällä viikolla ongelmat tietokoneiden kanssa ovat jatkuneet. Ja puhelinkin on alkanut temppuilmaan. En käsitä. Eikä kyse ole mistään yksittäisestä tietokoneesta. Työkoneeni temppuilee, mutta kun olen tällä viikolla ollut suurimman osan päivistä etätöissä, niin nyt myös kotona oleva työkoneeni temppuilee. Miten se on oikein mahdollista. Ja se puhelin... 


Tämä viikko on ollut kovin erilainen. Olen ollut kaikki päivät paitsi tiistain etätöissä. Etätöissä on itseasiassa aika huippua. Ilman häiriöntekijöitä (joita myös työkavereiksi sanotaan) pystyy keskittymään huomattavasti paremmin koneella työskentelyyn. Ryhmä pyörivät lähes normaalisti, vaikka olisimmekin etätöissä. Tällä viikolla olen käynyt normaalista Savolaisilla Selviytyjillä ja Pääskylahden seurakuntakodilla keskiviikkona ja torstaina. Etänä olen koettanut herätellä ryhmäpuhelulenkkejä, joita teimme päivittäin keväällä. Se ei ole onnistunut kovinkaan hyvin. Tai oikeastaan ollenkaan. Kävimme me kävelemässä yhden ryhmäläisen ja koiran kanssa maanantaina, mutta ryhmäpuhelulenkki se ei ollut. 


Se oli muuten upea reissu. Me päädyimme seikkailemaan Casinon lähellä olevaan saareen ja otimme sieltä upeita kuvia. Syksy on niin kaunista aikaa. Minä jopa kiipesin puuhun. Ja me nähtiin tikka. Lisää kuvia tästä reissusta on nähtävissä Majakka-toiminnan instagramista ja facebookista. 


Eilen, torstaina, me käytiin Majakan kävijöiden kanssa SaPKon pelissä. Se oli minulle tämän syksyn ensimmäinen ja työparilleni Annelle se oli ensimmäinen ties miten pitkään aikaan. Meidän jutut pelissä oli ihan levottomia, mutta sehän ei ollut mitään uutta. Me käytiin ostamassa myös SaPKon kangasmaskit ja ai vitsi ne on hienot. 

Majakka tarjosi myös makkarat pelissä ja voin kertoa, että kun me kahdestaan Annen kanssa niitä useammalle hengelle haettiin, ni ei kädet ihan riittänyt. Mutta saatiin makkarat ja pillimehut kuitenkin perille asti. Ja pitihän meidän myös somettaa. Ensin otin kuvia Annesta ja järjestyksenvalvojasta ja sitten eräs ryhmäläinen otti Annesta ja minusta Savonlinnan Toimintakeskuksen ja Hyvä Kiertää Oy:n mainoksen edessä. Olin myös onnistunut vahingossa neuvomaan Annea väärään paikkaan, josta hänet oli ohjattu sitten pois. Ja se oli ihan oikeasti vahinko. Olipa pelin aikana myös sellainen hetki, jolloin viisas Anne joutui kysymään minulta, miksi Ketterän maalivahti lähti maaliltaan pois kesken pelin. En tiedä miten hyvin epämääräinen selitykseni siirretystä rangaistuksesta onnistui, mutta Anne ainakin esitti ymmärtäneensä mistä siinä oli kyse. 


Kaiken kaikkiaan meillä oli pelissä tosi hauskaa. Toivottavasti pääsemme lähtemään sinne uudestaankin yhdessä ja ensi kerralla toivon mukaan vielä isommalla porukalla. 


Ensi viikolla jatkamme osittain etänä ja osittain työmaalla ja odotan sitä jokseenkin innoissani. Sitä ei ikinä tiedä mitä tulee tapahtumaan ja mitä kaikkea sitä saakaan päähänsä, kun viettää koko päivän ihan itsekseen. 


"Onneks mie en oo vanhanaikainen ja liian asiallinen. Sie oisit Iiris miun kanssa ihan ihmeissäs." - Anne

"Mie oon siun kanssa ihan ihmeissäni jo nyt. " -Iiris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti