perjantai 21. toukokuuta 2021

Eristyksissä: 54


"Menestys elämässä riippuu

mitä suurimmassa määrin rohkeudesta

ja hyvästä huumorintajusta,

selviytymiseen tarvitaan molempia."

 - John R. Silber, kirjassa Aurinkoisia ajatuksia

 

On ollut taas aikamoinen viikko kaikin puolin. Kaikin puolin. Tällä viikolla kokoontumisrajoitukset hellittivät ja kuuden henkilön kokoontumisrajoituksista tuli 50 hengen kokoontumisrajoituksia. Se, mitä se meidän toiminnallemme tällä hetkellä tarkoittaa on hieman vielä epäselvää. Mutta ainakin se tarkoittaa sitä, että Anne saa ottaa ryhmiinsä lisää ihmisiä, niissä kun on ollut niin valtavasti kysyntää. 

 

"Onni on sitä,

että pystyy kirjaamaan

erehdyksensä kokemuksiksi."

-Kirjasta Tuhat tietä onneen

 

Tällä viikolla me ollaan myös suunniteltu tälle blogille vähän uusia tuulia. Blogi jää parin julkaisun jälkeen kesätauolle, jonka jälkeen se jatkuu sitten hieman erilaisena kuin aiemmin. Voitte siis huokaista helpotuksesta, enää ei tarvitse pelkästään Majakka-toiminnan ohjaajien sekoiluista täältä lukea.  

 

"Optimisti tekee ongelmista mahdollisuuksia.

Pessimisti mahdollisuuksista ongelmia."

-Kirjasta Tuhat tietä onneen

 

Tällä viikolla ollaan palaveerattu moneen otteeseen, juteltu, juteltu ja juteltu, yhden jos toisenkin kanssa. Tällä viikolla olen myös pitkästä aikaa päätynyt lajitteluun auttamaan vaatteiden lajittelussa ja sitä ei ole tosiaan tullut tehtyä pitkään aikaan. Mutta hommahan ei ole muuttunut miksikään, enkä minä, sieltä tuli löydettyä monta kivaa juttua tosi nopeastikin. 

 

On sitä tullut tehtyä kaikkia rästihommiakin, kuten huoneen siivoamista. En ymmärrä, miten se on päässyt niin sotkuiseksi ja miten sinne on kerääntynyt niin paljon kaikenlaisia tavaroita. Sitä saa ihan jonkun aikaa siivota, että tavarat lyötävät takaisin paikoilleen. Mutta onneksi järjesteleminen on kivaa ajanvietettä, jos pitää vältellä jotain muuta tekemistä. 

 

"Onni seuraa myönteisestä toiminnasta,

omien päämäärien asettamisesta

ja saavuttamisesta.

Onnea ei tarvitse opettaa."

-Kirjasta Tuhat tietä onneen

 

Olen myös ehtinyt hätyyttelemään ihmisiä omaan opinnäytetyöhöni liittyen. Opinnäytetyössäni minä järjestän pienen kehittämistiimin, joka pohtii hyvinvoinnin tärkeimpiä osa-alueita. Toiset ovat olleet innoissaan osallistamassa siihen ja toiset sitten eivät niin innoissaan. Olen myös tavalliseen tapaani unohdellut, että mihinhän minä oikein olin menossa ja sitten seilaillut ympäriinsä päämäärättömästi. Kassatyöntekijöiden kanssa me vitsaillaankin siitä, että kuinka monta kertaa päivän aikana minä kävelenkään siitä kassan ohi. Voin kertoa, että todella monta. 

 

Löysin muuten lajittelusta mielenkiintoiselta kuulostavan pelin. Mutta en missään vaiheessa ole vielä ehtinyt tutustua siihen. Joten nyt se peli löytyy levällään tuolta minun lattialta, kun aamulla vähän lennokkaasti työhuoneeseeni saapuen onnistuin kolauttamaan sen pienet palat ympäriinsä. Uskomatonta, ihan vain uskomatonta.

 

"Jos asiat menevätkin hunningolle

- älä mene itse mukaan."

- Tuntematon, kirjassa Aurinkoisia ajatuksia

 

Ensi viikolla on taas sitten monenlaista luvassa. Aamupala alkaa pitkästä aikaa, Annen hyvinvointiryhmät pyörivät, minun olisi tarkoitus saada opinnäytetyöni kehittämistiimi kasaan, Tutu-hankkeen viimeinen yhteinen päivä pitäisi olla ensi viikolla ja onhan tuota tekemistä. Täytyy jatkaa siivoamista ja toivoa, että joskus kaikki tavarat olisivat omilla paikoillaan. Edes sen pienen hetken, ennen kuin joku onnistuu ne taas sotkemaan. Saas nähdä miten onnistun muistamaan aamupalatarvikkeiden oston ja aamupalan laiton, kun se on ollut niin kauan nyt tauolla. 

 

 

 "Onnellinen on hän,

joka voi muistella mennyttä ylpeänä

ja katsoa toiveikkaana tulevaisuuteen."

- Oliver G. Wilson, kirjassa Aurinkoisia ajatuksia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti