perjantai 10. marraskuuta 2017

Eväskellarin PopUp



"Näätkö mut vielä,
Hei etkö sä tiedä,
En ilman sua selviä elämästä
Sillä sä loistat pimeässä!"
˜Mikael Gabriel,
Loistat pimeäs

Taas on viikko vierähtänyt ja viikonloppu häämöttää. Tämä viikko on ollut hektinen ja aiheuttanut meille harmaita hiuksia. Tässä iässä on kuitenkin liian aikaista muuttua hopeaketuksi. Joten ei auta kuin hengittää syvään ja kenties vielä uudestaan.

Olemme tämän viikon valmistautuneet tänään, perjantaina pidettävään PopUppiin, jossa askartelemme sudenkorentoheijastimia. Kuvittelimme että ne heijastimet olisivat yksinkertaisia ja hauskoja tehdä, ja hyödyllisiä sekä kauniita, pimeässä syksyisessä Suomessa.

Kuten viikon myötä huomasimme, sudenkorentoheijastin ei ollutkaan niin helppo ja yksinkertainen kuin kuvittelemme. Ostimme ensin korupiikkejä, joiden taittaminen osoittautuikin tehtäväksi, johon emme pystyneet. Tai emme ainakaan halunneet tehdä sitä useammin kuin kahdesti. Joten täytyi siis keksiä jotain muuta. 

Kävimme hakemassa luotto askartelukaupastamme korulankaa, joka ei  vähästä katkeaisi. Se oli paksua ja hetken epäilimme,  toimisikohan se meidän käyttötarkoitukseemme kunnolla. Työpaikalla huomasimme, että epäilyksemme oli osunut oikeaan, eikä paksu nauha mennyt läpi sudenkorennon hennoista heijastavista siivistä. Päätimme kokeilla vielä toista keinoa nimeltä karhunlanka,  koska MajakanValothan eivät luovuta helpolla!

Karhunlanka osoittautui oikein oivaksi keinoksi. Ainoa ongelma tässä oli, että solmut eivät kestäneet kunnolla. Tämän ongelman kanssa tappelimmekin sitten koko perjantaipäivän. Saatoimme solmia karhunlangan monta kertaa ja sittenkin vielä uudestaan, mutta silti kun olimme leikanneet langan lyhyeksi, koko systeemi saattoi purkaantua hetkessä. Toivottavasti emme lähtiessämme täältä näe helmipolkua joka johtaa pois kaupasta.

Loppujen lopuksi olemme itse askarrelleet enemmän heijastimia kuin kävijät ja olemme sitten antaneet heijastimia lapsille. Sydän on oikein syrjällään kun kuvittelemme näitä pieniä söpöläisiä talven lumettomissa öissä ilman heijastimia. Niinpä ainakin joillekin olemme pystyneet antamaan söpöt sudenkorentoheijastimet takaamaan sitä, että lapset näkyisivät liikenteessä.

Kuitenkin olemme tyytyväisiä tähän kävijämäärään ja ihmisiin, jotka olemme tavoittaneet tänään. Olemme myös saaneet myytyä jotain Pitsinurkassa ja puupuolella tehtyä tavaraa, joten kaiken kaikkiaan päivä on ollut oikein onnistunut.

Me voidaan näyttää teille valoa, mitä kohti mennä, mutta me ei voida näkyä liikenteessä teidän puolesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti