perjantai 23. marraskuuta 2018

Toimintakeskuksen tyhy-päivä


"Haluvatko olla rohkee
 ihan toen eite? 
Piä sillon yllä hyvvee tuulta
 vaekka mualiman kuinka
 kahroes vastaan."


Tiistaina meillä vietetiin Toimintakeskuksen tyhy-päivää. Sitä oli suunniteltu jo jonkin aikaa, muokattu, vatvottu ja tuunattu. Päivää oli vaihdettu ja yhtä jos toista yksityiskohtaa mietitty uudelleen ja sävelletty. 

Päivä alkoi myymälästä, jonne kaikki kerääntyivät ensin kuuntelemaan miten päivän edetessä toimittaisiin. Toiminnanjohtaja sanoi muutaman sanan alkuun, jonka jälkeen Mertsi ja Joke esittivät itse kirjoittamansa räpin, joka nauratti kaikkia. Niinkuin oli tietysti tarkoituskin. 

Räpin aikana joulupukki ilmeistyi paikalle ja ennen kuin hän lähti takaisin, hän ehti kertoa kuulumisia Korvatunturilta.  

Toimintaa oli monenmoista ja jokainen piste piti käydä läpi ja merkitä ylös tyhy-passiin, jolla päivän lopussa sai osallistua perinteiseen joulukinkun arvontaan. Pirtti piti Bingoa, Toimintatuvalla kirjoitettiin 16-sanan runo, oli tarkkuuslaukaisua, Majakan tarkkuusammuntaa, Puuverstaan pelkokerroin ja Trivial Pursuit -kysymyksiä. 

Ruokana oli perinteistä joulukinkkua ja riisipuuroa sekä lisäksi leipää. Kinkku oli todella hyvää ja se ettei sitä jäänyt yhtään oli merkki siitä, että se maistui myös muille. Riisipuurokin oli erinomaista, sitä jäi vähän yli, mutta loppu jaettiin työllistetyille kotiin viemisiksi. 

Majakan tarkkuusammunnassa porukkaa kävi tasaiseen tahtiin, siinä ammuttiin imukuppinuolia muoviseen maalitauluun. Eniten pisteitä saanut luonnollisesti oli voittaja, mutta täytyy sanoa että joidenkin omalaatuise
ista tyyleistä oli pakko antaa lisäpisteitä. Muutama nimittäin epäonnistui ammunnassa niin, että nuoli osui maahan, mutta jollain ihmeellä se kimposi maasta ylös ja osui johonkin kohtaan maalitaululla.

Kaikkien toimintapisteiden jälkeen saattoi siirtyä ruokailemaan, jonka jälkeen oli pieni hetki aikaa höntsäillä mitä halusi. Osa jatkoi jousiammuntaa, osa meni hetkeksi omille työpisteilleen ja osa jäi toimiston aulaan höpöttelemään. 

Varttia vaille kaksitoista koetti sitten hetki, jota kaikki olivat odottaneet. Joulukinkun arvonta. Kaikki kokoontuivat myymälään ja ensin jaettiin palkinnot parhaiten lajeissa pärjänneille. Majakan tarkkuusammunnan parhain pistemäärä oli 22, joka oli todella vaikuttava tulos. Voittaja sai itselleen karkkipussin ja Robin Hood -tittelin. 

Joulukinkku arvottiin ja sen jälkeen arvottiin vielä muutamia pienempiä palkintoja, suklaarasioita ja kuivakakkuja. 

Myöhemmin lueskelimme Toimintatuvan ohjaajien kanssa runokilpailun tuloksia, osa runot oli todella ihania, kauniita ja koskettavia, osa puolestaan hauskoja ja vitsikkäitä. Tälläisinä hetkinä sitä tajuaa, millaisia kykyjä ihmisillä voi olla, eikä niitä edes huomaa. Miten ujo ja hiljainen ihminen, joka ei paljoa puhua pukahda, saattaa kirjoittaa silti sydäntä riipaisevan kauniita runoja, olla paperilla sukkelasanainen hauskuuttaja tai aikamoinen kirjallisuustietäjä.

Erilaiset ihmiset ovat vahvuus, rikkaus, jokainen on  hyvä jossain, oma vahvuus on vain tiedettävä tai etsittävä. Se saattaa olla ollut tiedossa itsellä jo vaikka kuinka kauan, tai se saattaa löytyä tälläisten leikkimielisten kisailujen tai pelailujen yhteydessä. Jokainen on hyvä jossain, eikä koskaan kannata lakata etismästä omia vahvuuksiaan. Niitä löytyy kyllä, kunhan jaksaa kaivella ja etsiä. 


"Niä kaekki mitä muuttii näkköö, 
vuan tuumaele semmosta 
mitä muut ee oo ajatellu."

On hienoa olla Toimarilla töissä ja tekemisissä niin monien erilaisten ihmisten kanssa. On myös ilo auttaa heitä löytämään omia vahvuksiaan ja antaa tästä palautetta heille, vaikkakin vahvuudet sattuisivat löytymään vahingossa tälläisten tapausten yhteydessä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti