perjantai 30. marraskuuta 2018

Jouluhulinat

"Jos et välitä olla iloinen
ja onnellinen nyt,
niin millonka sitten?"

 Toimintakeskuksella on vietetty eilen ja tänään Toimarin joulutapahtumaa. Eilen oli tarjolla riisipiirakoita ja kahvia ja tänään puolestaan jouluiseen tyyliin riisipuuroa. Tapahtumassa on mukana Savonlinnan Malli, Savonlinnan Etsivänuorisotyö sekä Eloa ja Iloa hanke. 

Eilen kävijöitä oli paljon ja tänään tuntuu että sitäkin enemmän. Tarjoiltavat piirakat oli tilattu Linnan Piirakasta ja Kukosta ja ne olivat oikein herkullisia. Puuroa Toimarin pihalla tarjoili Savonlinnan seudun liikunta. Puuro oli erinomaista. 

Tänään on erikoinen päivä siinä mielessä, että eräs työkavereistamme jää tänään eläkkeelle ja on siis viimeistä päivää töissä. Hieman haikein mielen ja kyynel silmäkulmassa olemme omaan tahtiin käyneet sanomassa hänelle heipat. Tiedämme tapaavamme häntä vielä, muttemme vain työnmerkeissä enää. Olo on siis kaiken hulinan keskellä haikeakin. 

Ettei meillä vain olisi tylsää, tänään mukanamme on myös TET-harjoittelija, joka sai hieman erikoislaatuisemman työasun, nimittäin jouluisen kuusihatun, missä hatun päässä koreilee joulutähti. 

"Päivä on ollut todella sekalainen mutta parempi kuin normi koulupäivä. Sain pitää hienoa joulukuusen näköistä hattua koko päivän ja hattu saikin paljon kehuja. Olen jakanut karkkeja ja tarjoillut kahvia. Sain myös hieman oudon tehtävänannon, sillä tänne on pääsyt myös talitinttejä ja niitä ollaan häädetty ulos pitkin päivää. Tekemistä on ollut paljon erillaista mutta hauskaa on ollut voisin tulla toistekin." Tuumii meidän TET-harjoittelija, Elina. 

Ei siis mikään ihan tavallinen TET-päivä tai -paikkakaan. 

Huomaa selkeästi, että ihmiset alkavat valmistautua jouluun, vaikka eletään vasta marras-joulukuun vaihdetta. Lunta sataa ja fiilis on kyllä kieltämättä jouluinen, tämä kyllä saattaa johtua siitä, että marraskuun viimeiseen päivään mennessä olen tonttuillut töissä jo kolme kertaa. Näin joulua kohden alkaa pikkuhiljaa tuntumaan siltä, että en pahastuisi jos töihin ei tarvitsisi enää kertaakaan tulla tonttuhattu päässä. 

Olen kyllä tiedostanut sen, että nyt joulukuussa ne tonttuilut ja joulumeiningit vasta alkaa. Sitä siis odotellessa.

Oikein hyvää joulun odotusaikaa kaikille. Nauttikaa tästä ajasta, kun joulu ja sitä seuraava jännitys ja odotus alkaa pikkuhiljaa lähentyä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti