perjantai 2. marraskuuta 2018

Majakka-chat

"Tärkeetä ee oo 
mitenkä on totuttu tekemään, 
vuan milleen onnistuttaan."

Nyt pitää myöntää, etten muista mitä kaikkea olen kirjoittanut Majakka-chatista. Ilmeisesti (kirjoitin Majakka-chat hakusanaksi blogin hakukenttään) olen kirjoittanut siitä kahdessa aikaisemmassa julkaisussa, mutta nyt Majakka-chat ansaitsee mielestäni omansa. 

Kun ensimmäistä kertaa minulle sanottiin, että Majakka voisi alkaa pitää chattiä, olin tästä innoissani. Ajattelin, että idea oli hyvä ja uskoin ihmisten löytävän sen. Uskoin, että saisin käydä ties minkälaisia keskusteluja, kuunnella, auttaa ja oppia uusia asioita.

Mutta chat ei ole lähtenyt pyörimään yhtä hyvin kuin toivoimme. Uusi työpari ja vastuun jakaminen livechatin pyörittämisessä oli hyvä ja odotettu muutos. Olemme tehneet ja jakaneet Majakka-chatin mainoksia, mutta ne eivät ole vielä ottaneet tuulta alleen, tuottaneet tulosta.

Leevi on myös kyhännyt facebookkiin livechat mainoksen, jota olemme jakaneet omilla sivuillamme ja yhteistyökumppanit omillaan. Tästä livachat saa lisää näkyvyyttä ja toivottavasti sen myötä myös lisää chattailijöitä. Niitä odotellessa.
Kahtena seuraavana viikkona chatissa päivystää Leevi, koska ensimmäisellä olisi muutenkin hänen vuoronsa, mutta toisella viikolla olen koulussa. Sitten on minun vuoroni päivystää kaksi viikkoa.

Olemme yhdessä pohtineet keinoja, millä saisimme chatin toimimaan, millä saisimme siihen chattailijöitä, mutta tosiasia on, että me emme pysty oikeastaan vaikuttamaan siihen mitenkään. Vain teillä on mahdollisuus vaikuttaa siihen, vain laittamalla viestiä siihen voi vaikuttaa.

Tietysti me voimme tuoda sitä teille ilmi, kertoa että tälläinen mahdollisuus on. Mainostaa ja markkinoida, mutta ainoa asia millä on vaikutusta, on se saako mikään tästä teidän laittamaan sinne viestiä.

Mainoksissa lukee, että voi ihmetellä, itkeä ja iloita tai hämmästellä, harmitella ja höpötellä. Kaikki tästä on totta, sillä Majakka-chatissa voi puhua mistä vaan. Siellä voi puhua itsestään, omasta päivästään, tunteistaan, ongelmistaan tai vaikka vain eilisestä kauppareissusta. Siellä voi kysyä mistä etsiä ystäviä, tai puhua omista ystävistään. Ihan mistä itse haluaa. Juuri sinun jutuillasi on väliä, sinulla on merkitystä.   

Yhdelläkin chattailijällä on merkitystä, yhdellä käydyllä keskustelulla, yhdellä hetkellä, muutamalla sanalla. Chatista ei tarvitse ottaa paineita, ei tarvitse miettiä ettei tiedä mitä sanoisi, miten asian esittäisi, niin että se kuulostaa fiksulta. Majakka-chatissa voi olla juuri sellainen kun on, voi kirjoittaa juuri niin kun se tuntuu itsestä parhaalta. Majakka-chat, kuten myös Majakka-toiminta haluaa sinut juuri sellaisena kun olet. Sillä sinun ei koskaan tarvitse olla mitään muuta kuin oma itsesi. Olet hyvä juuri sellaisena kun olet. 

Chatin löytää osoitteesta toimarisln.fi siellä sivun oikeassa alareunassa on vihreä Majakka-chat painike, jota painamalla pääsee keskustelemaan MajakanValo Leevin tai Iiriksen kanssa. Livechat on tiistaisin 18-20 ja siellä on mahdollisuus keskustella anonyymisti, eli nimettömänä. Chattiin voi laittaa viestiä myös muulloin, mutta silloin siihen täytyy kirjoittaa nimi ja sähköposti, että vastaus löytää perille. 

Tervetuloa chattailemään kanssamme! Odotamme innolla tulevia keskusteluja! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti