perjantai 26. huhtikuuta 2019

Mielenterveysviikon Pop Up SAMIedulla

"Tämmösinä aekoina avittaa 
kun muistaa, 
että tämmösiä aekoja 
on aena ollu ja 
tulloo olemaan vastakii." 


Eilen, torstaina, meillä oli Pop Up SAMIedulla. Tämä viikko on mielenterveys viikko ja eilinen, siis torstai oli opiskelijoiden mielenterveyspäivä. Me juhlistimme sitä pitämällä Pop Uppia SAMIlla ja edistämällä opiskelijoiden mielenterveyttä. 

Meillä oli Pop Upissa useita erilaisia kehukortteja, yhtiin saattoi itse kirjoittaa kehun kaverille, toisissa kehu luki valmiiksi ja kolmansissa oli lyhyt ja ytimekäs iskulause, jolla saatto ilahduttaa toisen päivää. Meillä oli myös ohjeita rentoutumiseen ja mielen hyvinvoinnin parantamiseen. Perinteisesti mukana oli myös arvonta, jossa palkintoja oli runsaasti. Oli useita kahvilippuja, jumppakasseja, suklaata sekä Toimintakeskuksen ja Uskudar Kebabin -lahjakortit. 

Pop Upissa oli mahdollisuus myös pudottaa kolikkoa vesiämpärissä olevaan pieneen kippoon. Se ei todellakaan ole niin helppoa kuin luulisi. Oikeastaan siinä onnistumisprosentti oli yllättävänkin alhainen. Mutta osallistujia siinä oli mukavasti. Oli selkeästi huomattavissa, kun yhden kerran yrityksessä epäonnistui, sitä halusi kokeilla seuraavankin kerran. Ja yhä uudestaan ja uudestaan. Sitä sai kokeilla niin monta kertaa kuin halusi, eikä meiltä tikkarit, joita palkinnoiksi jaettiin, loppunut siltikään. Se kertoo onnistumisprosentista jo paljon.

Meitä Toimintakeskuksen työntekijöitä oli Pop Upissa kaksi, Pia ja minä. Avuksi ja opiskelijoita houkuttelemaan meidän kanssamme tuli kaksi SAMIn tutoria. Välillä menossa mukana pyöri myös opettajia. Tutorin saivat houkuteltua mukavasti opiskelijoita pisteellemme, suurin osa osallistui arvontaan, söi karkkia ja yllättävän moni osallistui myös kolinkon pudotukseen. 

Kaiken kaikkiaan meillä oli oikein mukava päivä ja kävijöitäkin oli mukavasti. Toivottavasti onnistuimme tehtävässämme tuoda opiskelijoiden koulupäivään jotain erilaista ja edistää edes pienimuotoisesti heidän mielenterveyttään. Se ei yleensä paljoa vaadi, pienikin hymy tai ystävällinen sana voi olla todella tärkeää ja merkityksellistä jollekin. Se on meidän kaikkien hyvä muistaa. Pienilläkin asioilla on merkitystä. 

 Arvonnan suoritimme Pop Up paikalla ja voittajille ilmoitettiin soittamalla heidän voitoistaan. Useat ehtivät saman tien paikalle hakemaan palkintonsa, mikä oli meidän tarkoituksemmekin. Loput palkinnot jätimme haettaviksi Infosta, jolloin meidän ei tarvinnut enää tuoda niitä takaisin Toimarille. Eikä opiskelijoiden tarvinnut hakea niitä täältä, vaan saattoivat vaivattomasti ottaa ne matkaansa koululta. Arvonnan voittajat, joita siis oli yhtä useita kuin palkintojakin olivat tyytyväisiä voitoistaan, suurin osa ainakin. 

Tapahtuma, Pop Up oli mielestäni erittäin onnistunut ja toivon, että voimme järjestää vastaavia SAMIedun kanssa uudestaankin. Meillä on jo ensi syksyksi suunnitelmissa erilaista yhteistyötä kuin aikaisemmin ja tuskin maltan odottaa, että pääsemme katsomaan miten se lähtee toimimaan.

Nautitaan kuitenkin lämpimistä ilmoista ja odotellaan innoissaan kesää, joka tuntuu kolkuttelevan jo nurkan takana. Ihanaa kevättä kaikille!

P.S. Ensi viikon blogijulkaisussa on tulossa selostusta koko talon tyhy-päivästä, jota vietämme tiistaina. Kannattaa siis lukea blogia ensi viikollakin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti