perjantai 3. toukokuuta 2019

Koko talon tyhy päivä

"Terve asenne on tarttuvata lajija,
vuan elä oota suavas sitä muilta.
Oo ite sen kantaja."

"Oljpa osas elämässä mikä tahhaansa,
rakenna sen varraan."



Koko talon työhyvinvointi päivää oli suunniteltu toimihenkilöpalavereissä jo pitkään. Viimein vappuaattona koetti sen aika. 

Pirtillä oli heidän perinteinen Bingonsa, Toimintatuvalla heille perinteeksi muodostumassa oleva Taidepläjäys, myymälä piti tikkakisan ja puu&ser-osasto piti fresbeegolfin tarkkuusheittoa ja Majakka piti jousiammunta kilpailun. 

Ruokana oli Opetusravintola Paviljongilta tilattuja lihapiirakoita ja munkkeja sekä simaa. Lisäksi oli nakkeja, makkaroita (kyllä, molempia) ja perunasalaattia.  

Toimihenkilöillä oli paras päähine palkitaan -kisa, jonka voittajat työllistetyt äänestivät. Jokainen toimihenkilö esitteli oman päähineensä yhteisessä tyhy-päivän aloituksessa. 

Päähineiden esittelyn jälkeen kun kaikille oli toivotettu hauskaa tyhy-päivää jäimme myymälään kuuntelemaan meille esiintymään tullutta Matti Muhosta. Muhonen lauloi upeasti, mutta mieleenpainuvinta hänen esityksessään oli, kun hän alkoi imitoimaan muita laulajia. Tämä herätti yhdessä jos toisessakin kuuntelijassa naurunpyrskähdyksiä. Me vierustoverimme kanssa heitettiin tilanteesta läppää ja minä nauroin vedet silmissä. 

Muhonen oli siis erittäin hyvä ja hänet nimettiin tyhy-päivän ohjelmista parhaaksi, sitä kysyttäessä päivän lopussa. Ansaitusti, sanoisin.  

Itse en paljoa muiden kisoista ja ohjelmista tiedä, satuinpa vain kävelemään Toimintatuvan Taidepläjäyksen ohi ja näin että siinä osallistujat saattoivat valita itselleen hauskoja hattuja tai muuta rekvisiittaa ja pelleillä ohjaajien ottaessa heistä kuvia. Hassunhauskaa, ettenkö sanoisi. 

Majakka-toiminta piti jousiammuntaa puiden katveessa ja grillauspaikan lähettyvillä, tietysti. Hommaamani lasten jousiammunta-setti on osoittautunut jo useasti hintansa arvoiseksi. Itse kyllä sain jousesta vain mustelman käteeni, kun salaa harjoittelin sillä ampumaan. Ihme vekoitin. 

Jousiammunnan paras pistemies sai 20/30. Tyylipisteitäkin tuomari jakoi. Erityisesti muutamat saivat tyylipisteitä sellaisesta osumasta, missä nuoli osui ensin maahan ja kimposi siitä tauluun. Tämä ei suinkaan ollut ainutkertaista, vaan sitä tapahtui useammankin kerran. Itseasiassa sitä oli tapahtunut edellisessäkin tyhy-päivässä. Mikäs siinä jos maalitauluun kuitenkin osuu. Jokainen tyylillään. 

Tässä minun päähineeni.  Kuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilö, hymy, lähikuva Jolla kisassa ansaitsin peräti kolmannen sijan. Minun täytyi myöntää, että ensimmäiseksi ja toiseksi sijoittuneilla oli kyllä hauskat päähineet, eikä niille häviäminen ollut mikään ihme. Eikä se minua haitannut. He ansaitsivat sijoituksensa. Toiseksi kisassa nimittäin päästiin päähineellä, johon kuului mustat olkapäille ulottuvat hiukset ja otsatukka, tämän lisäksi päässä keikkui pipo. Purskahdin nauruun ensimmäistä kertaa nähtyäni tämän yhdistelmä päähineen.

Voittajaksi valikoitui, todella ansaitusti Toimintatuvan ohjaajan itse virkkaama vihreä silinterihattu, jossa roikkui jouluvalot. Hatusta saattoi myös vetää vessapaperia ja riippui sillä myös puhtaat pöksyt, jos Vapun riennoissa niitä saattaisi tarvita. Hänellä oli myös tavattoman isot aurinkolasit ja vihreä laukku, jotka kruunasivat kokonaisuuden. Hauskaa, hullunkurista ja tähän oli selkeästi panostettu. Joten ei, tälläiselle häviäminen ei ollut häpeä. 

Kaikenkaikkiaan meillä oli hauska tyhy-päivä, jonka avulla taas jaksamme eteenpäin. Tälläiset päivät kyllä jäävät muistoihin.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti