perjantai 10. toukokuuta 2019

Majakka-toiminnan kirjastokäynnit

 "Mitään ei ole määrätty ennalta:
menneisyyden esteistä voi tulla portteja,
jotka johtavat uuteen alkuun." 
~Ralph Blum



Majakka-toiminnan kävijät ovat innostuneet kirjaston käynneistä. Itse olen puolestani innostunut heidän innostuksestaan, koska kirjasto on minun omaa maailmaani, sillä luen todella paljon. 

Aikaisemmin kävimme kirjastossa satunaisesti, mutta viime vuoden kesällä vakiinnutimme kirjastokäynnit joka kuukauden viimeiseksi torstaiksi. Kun käyntimme kirjastossa ovat vakituisia, pystyvät Majakka-toiminnan kävijät palauttamaan kirjat jouhevasti, ilman että heidän täytyy uhrata tälle sen enempiä ajatuksia. Kunhan kirjat ovat mukana silloin, kun kirjastoon yhdessä lähdetään, ei palautuspäivistä tarvitse sen enempää huolehtia. 

Huolehtimisen hoitaa siis Majakka-toiminnan ohjaaja. Tämä onkin innoittanut kävijöitä lukemaan enemmän. Aikaisemmin heidän kynnys kirjastoon lähtemiselle on ollut iso, mutta näin olemme saaneet sitä madallettua. Olen tästä erittäin iloinen. 

Kirjastossa ei kuitenkaan ole pelkästään lainattavaa lukijoille, vaan siltä voi lainata myös muun muassa elokuvia, musiikkia ja pelejä. Näissä on kuitenkin erilainen laina-aika kuin kirjoissa. Niiden laina-aika on 2 viikkoa. Tällöin palauttaminen Majakka-toiminnan kanssa ei ole aikaisemmin onnistunut, mutta nyt olemme tehneet tähän muutoksen. 

Nyt Majakka-toiminta käy kirjastossa kaksi kertaa kuukaudessa, kahden viikon välein. Jolloin elokuvien ja pelejen palauttaminen onnistuu oikeaan aikaan myös Majakka-toiminnan kanssa. 

Tämä muutos on alkanut vasta muutama viikko sitten ja eilen lähdimme kirjastoon ensimmäistä kertaa keskellä kuukautta. Olemme kirjastokäynnin yhteydessä aikaisemmin käyneet kirjaston kahviossa kahvilla, mutta ei eilisellä vaan sitä edellisellä kirjastokäynti kerralla kävimme Lippakioskilla jätskillä. Eilen kävimme Hesburgerissa ja kuka tietää mihin päädymme seuraavalla kirjastokäynti kerralla.   

Eilen suurin osa meistä oli varustautunut lähtemään pyörällä. Me lähdimme ajamaan Toimarilta hienossa letkassa, pitäen kuitenkin turvallisen välin toisiimme. Toimarin pihassa jokainen pyöräilijä esitteli, miltä oman pyörän kello kuulostaa ja sekös meitä nauratti. Olin ylpeä jokaisesta pyöräilijästä, miten hyvin ja turvallisesti matka onnistui. 

Olimme tämän viikon keskiviikon kerhossa onnistuneet löytämään yhdelle kerholaiselle pyöräilykypärän, joten kaikilla meillä pyöräilijöillä oli kypärät päässä. Matkasimme sellaista vauhtia, että kaikki kestivät matkassa ja jos mäkiä piti taluttaa, ei taluttajaa jätetty yksin. 

Päästyämme Hesburgerin pihaan meitä odotettiinkin jo ja koko konkkaronkan ollessa viimein yhdessä, me menimme syömään.
Syönnin jälkeen lähdimme kohti kirjastoa. Kirjastoon päästyämme hankimme ensin yhdelle kävijöistä omat nettitunnukset, jotta hän pystyy uusimaan lainojaan kätevästi netissä. 

Sitten lähdimmekin etsimään luettavaa. Meille on jo muodostunut tietynlaiset rutiinit, minkä mukaan kuljemme kirjastossa. Rutiineista ei poikettu tälläkään kertaa. Minulla itselläni on harvemmin aikomuksena lainailla kirjastosta mitään kirjoja, koska minulla on niin paljon muutakin luettavaa tällä hetkellä. Koskaan lainaamattomuus ei ole kuitenkaan onnistunut ja tälläkin kertaa mukaani tarttui peräti yhdeksän kirjaa. Ei oikein siis sujunut, tälläkään kertaa. Mutta ei se mitään. 

Myös kävijöistä jokainen löysi jotain lainattavaa, mikä ilahdutti minua todella. Me opettelimme yhdessä lainausautomaatin käyttöä, mikä osoittautuikin yllättävän hauskaksi toiminnaksi. Odotan, ja tiedän kävijöidenkin odottavan seuraavaa kirjastokäyntiä innolla. 

Saas nähdä mitä hauskaa me sillä kerralla keksitään!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti