torstai 26. huhtikuuta 2018

Toimintakeskuksen työhyvinvointi päivä

"Mikä paljon antaa 
paljon myös vaatii..
..Me tehtiin tää,
mut kato me tehtiin tää!
Enkä vaihtais hetkeekään..
Mut jos tän takas 
vois alkuun kelata,
mä tekisin tän kaiken uudestaan!"
˜Robin, 
Me tehtiin tää!


Tällä viikolla tiistaina klo 9-12 oli Toimarin TyHy -päivä. Suunnitelmat päivän toiminnasta muuttuivat viime hetkeen asti.  Lörtsyistä tuli nakkeja, lihapullia ja perunasalaattia, paperitornin rakentamisesta tuli taidepläjäys, sählypeli muuttui tikan heitoksi ja tietovisaksi. 

Vaikka muutoksia tuli viime hetkellä, kaikilla tuntui olevan hauskaa. Ruokailun lisäksi päivän kohokohta oli kuulemma Toimintakeskuksen uuden tulokkaan Toimintatuvan järjestämä taidepläjäys.  

Majakan järjestämässä tietovisassa kyseltiin myymälästä löytyneen Trivial Pursuitin kysymyksiä. Nauru oli herkässä, koska tämä Trivial ei todellakaan ollut tältä vuosituhannelta. Siinä oli kysymyksiä joihin vastaus oli Neuvostoliitto, uusimmassa Batmanissa pääosan esittäjä oli Michael Keaton, mutta työllistetyt olivat juuri sitä sukupolvea, jotka todella tiesivät vastauksia näihin kysymyksiin. Nuorempi sukupolvi ei enää osannut vastata, mutta nuoria työllistetyistä on vain murto osa. 

Tietovisan edetessä työllistetyistä oppi uusia asioita. Sellaisia asioita, joita en välttämättä ilman tätä tietovisaa olisi koskaan tullut heistä tietäneeksi. Joillakin kirjallisuuden tieto oli aivan uskomatonta, joku saattoi olla hiljainen muiden kysymysten aikana, mutta kirjallisuutta koskeviin kysymyksiin vastaus oli aina oikein. Jollakulla oli käsittämätön perustieto kaikesta, vastaukset tulivat kuin apteekin hyllyltä ja ne vielä menivät oikein. 

Pirtti järjesti perinteisen Bingonsa, missä Bingo-Pirkko (alias Ingrid from Sweden) pyöritti konetta.  Hänellä oli apunaan saunahattu-Sergei. Hienoa heittäytymistä Pirtit, naurattaa vieläkin. 

Toiminnanjohtaja sekä Pirtin harjoittelija vastasivat TyHy-päivän tärkeimmästä osiosta, ruuasta. He keittelivät nakit, lämmittivät (tai ainakin yrittivät) lihapullat, keittivät kahvia munkkien seuraksi, laittoivat esille myös sipsejä ja perunasalaattia. 

Puuverstalla oli kalikan tarkkuusheittoa ja tikan heitto oli ilmeisesti jossain ulkona. Päivän kohokohta oli lopussa järjestettävä arvonta, jossa arvottiin 50€ lahjakortti K-kauppoihin. Arvontaan ilmestyi päivän mittaan myös SAMIn opiskelijoiden tekemiä kuivakakkuja, munkkija sekä nakkeja ja leipää.  

Lopussa palkittiin kalikan heiton kolme parasta, tikan heitossa eniten pisteitä heittänyt, hienoimman taideteoksen taiteilija ja paras bingooja. Tietovisassa ei ollut palkintoja, vain mainetta ja kunniaa voittajille. 

Ennen myymälän avaamista henkilökunta sai vielä shoppailla myymälässä halutessaan. Mielestäni kaiken kaikkiaan päivä oli oikein onnistunut, toivottavasti kaikilla oli hauskaa ja nyt jaksetaan taas tehdä töitä hyvillä mielin.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti