keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Hieman erilainen viikko

"Sua pelottaa,
ettet onnistukaan tässä,
mitä kokeillut et oo,
vielä kertaakaan.
 Voit minuun takertuu,
jos siitä ei muuten mitään tuu.
Sulla on vaihtoehtoja kaks,
pelkääks vai rakastaks!
Se voi olla
 et voit hosuu ja pudota,
mut jos ei koita 
ei voi osuu ja upota."

˜Aleksanteri Hakaniemi,
 Pelkääks vai rakastaks

Tämä työviikkoni alkoi jo sunnutaina Rakennusmessuilta, missä Savonlinnan Toimintakeskus Ry oli esittelemässä toimintaansa ja tuotteitaan. Myynnissä oli kattava kokonaisuus jos jonkinlaista "Toimarilla" kunnostettua/verhoiltua/tehtyä tavaraa.

Oli verhoomossa päällystetty ja puuverstaalla tarkistettu sohva ja kiikkutuoli. Toimintatuvalla tehtyjä pipoja, meikkipusseja ja koruja. Sekä Pitsinurkan tekememiä ampiaispesiä(!?), kylttejä ja nuppineulatyynyjä. Siellä oli lahjoituksina saatuja tuotteita sekä puuverstaan kierrätysmateriaaleista tekemiä kukkalaatikoita sun muuta.

Toimintakeskuksen tarkkaan valitut myyntitykit olivat Puuverstaan puolen vastaava Hannele ja Toimintatuvan ohjaaja Outi. Toiminnanjohtaja Carita kävi siellä auttamassa mimmejä lauantaina ja itse menin auttamaan heitä sunnuntaina. Siellä saattoi olla ajoittain hiljaista, mutta hauskaa meillä ainakin oli. Toivottavasti muillakin.

Toimintakeskuksen uusien nettisivujen myötä Majakka-toiminta sai itselleen chatin. Sen nimi on kaikessa yksinkertaisuudessaan Majakka-chat ja sinne voi tulla kanssani keskustelemaan ihan mistä tahansa aiheesta. Livechat on tiistaisin 18-20!

Jos on ujo tai haluaa puhua arkaluontoisista asioista, livechatissa on mahdollisuus keskustella anonyymisti. Jos on tylsää voi chattailla kanssani, jutella mukavia tai kertoa mieltäpainavia asioita. Chattiin voi laittaa viestiä muulloinkin kun livechatin aikaan, mutta silloin siihen täytyy laittaa sähköpostiosoite, että pystyn vastaamaan.

Majakka-chatin livechat oli eilen ensimmäistä kertaa auki, eikä sitä ole selkeästikään vielä löydetty. Mutta ehkä mainonnan ja ajan kanssa siellä käydään vielä vaikka minkälaisia keskusteluja.

Vaikka chat ei heti ottaisikaan tuulta alleen, ei olisi ensimmäisestä kerrasta asti suurinta huutoa, niin en aio luovuttaa. Uskon, että Majakka-chat löytää vielä ne, jotka sitä tarvitsevat. Ehkä unelmoin suuria, mutta kaikki on mahdollista. Ja jos käykin niin hassusti, ettei se kaikesta huolimatta toimi, niin ainakin sitä on kokeiltu. Aina täytyy ainakin yrittää!

Täytyy vielä tähän loppuun mainita, että päivitin tässä vastikään Majakka-toiminnan ryhmät. Esitteitä laitoin jakoon yhteistyökumppaneille, toivottavasti ainakin osa sieltä lähtee jakamaan sitä.

Paperiversioina esitteitä löytyy ainakin Toimintakeskuksen Kierrätysmyymälästä Schaumanintieltä ja linja-autoaseman myymälästä. Esite päivitetään myös nettisivuille, josta se löytyy Majakka-toiminnasta kertovan osion lopusta liitteenä.

Muutoksia on paljon, koska ryhmissä on ollut hiljaista. Maanantaisin askartelun tilalle vaihtuu pelipäivä klo 13-14.(30), milloin pelaillaan lautapelejä, PlayStation 4:sta ja kävijät voivat tuoda myös omia pelejään. Tiistaisin chattaillaan 18-20. Keskiviikkoisin on parittomalla viikolla Ihmeellinen SoMe -ryhmä kello 13-14.(30), jossa tutustutaan sosiaaliseen mediaan ja opetellaan käyttämään eri sivustoja.

Torstaisin parillisella viikolla on Hyvä Olo myös alkaen 13, joka antaa jo nimenä mahdollisuuden tehdä melkeinpä mitä vaan. Kerran kuussa olisi tarkoitus lähteä yhdessä kirjastoon. Toinen kerta voi sitten olla ihan mitä tahansa: askartelua, voimistelua, aivojumppaa, rentoutusharjoituksia tai mitä sitten ikinä keksitäänkään. Perjantaisin puolestaan ilmestyy blogin uusin julkaisu ja Erkkerissä leivotaan perjantaikahvilan merkeissä klo 10-14.

Tulkaa ihmeessä mukaan jos kiinnostuitte! Kaikki toiminta on maksutonta ja jokainen on erittäin tervetullut mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti