torstai 31. toukokuuta 2018

Kummiluokka juttujen yhteenveto





Savonlinnan Toimintakeskus Ry:n kummiluokka oli Talvisalon koulun 6B.
Ensimmäinen oma kosketukseni tähän touhuun oli, kun etsimme netistä erilaisia kumppanuussopimuksia, mistä sitten parhaita paloja keräten kirjoitimme Majakka-toiminnassa kummiluokkasopimuksen.

Talvisalon koulun 6B -luokka saapui Toimintakeskukselle keskiviikkona 11.10. Ryhmä jaettiin kolmeen porukkaan, joista jokainen lähti eri pisteille. Pisteillä tehtiin kirjasiili, linnunpönttö ja pelattiin Aliasta sekä herkuteltiin. Lopussa jokainen oppilas ja opettaja allekirjoittivat kummiluokkasopimuksen. He olivat saapuneet paikalle Talvisalon koulun 6B -luokkana, mutta he lähtivät täältä Savonlinnan Toimintakeskuksen kummiluokkana.

Tuosta keskiviikosta 11.10 alkaen tähän päivään torstaihin 31.5 asti olemme tehneet yhdessä kaikenlaista. Meillä oli yhteiset pikkujoulut, mihin Majakka-toiminta oli ostanut karkkia ja tehnyt jouluisen tietovisan, jonka aiheena oli joulu lukuisilla kielillä. Jokaiselle oli myös pieni joululahja.

Majakka-toiminta kävi myös kyselemässä mitä yhteistä kummiluokan oppilaat haluaisivat tehdä. Ruokapaikkaa äänestettiin ja äänestyksen voitti Uskudar Kebab.

Kävimme Uskussa yhdessä syömässä ja vaikka ruokailu alussa huolestuttikin, se meni paremmin kuin kukaan oli osannut odottaakaan. Ruoka oli hyvää, sitä oli riittävästi, eikä jonoja suuremmin syntynyt vaan kaikki sujui jouhevasti ja hyvin. Jälkiruuaksi Toimintakeskus oli ostanut muumitikkarit ja purkkapussit. Tästä reissusta olen kirjoittanut aikaisemminkin blogipäivityksen.

Majakka-toiminta kävi eräänä päivänä yllätysvierailulla kummiluokkansa luona ja arpoi Kåkenin repun.

Viimeisen kerran tänä keväänä kävin kummiluokassa eilen. Vein sinne lahjakortit Hesburgeriin ja opettajalle kukkia. Kiitin heitä Savonlinnan Toimintakeskuksen puolesta yhteistyöstä. Minulla on ollut heidän kanssaan tosi hauskaa. Toivottavasti heilläkin meidän kanssamme. Lopputunnista oppilaat pääsivät pelaamaan lautapelejä pienissä ryhmissä. Minä menin pelamaan peliä, mistä en ollut koskaan aikaisemmin kuullutkaan. Siinä laitetettiin erilaisia palasia laudalle niin, että ne saivat vain kulmista koskettaa toisiaan. Pärjäsin siinä niin huonosti, että epäilin oppilaiden huijanneen minua jotenkin.

Saimme heiltä oikein ihanan kesäisen kortin kiitokseksi. Siitä kuva on kirjoituksen alussa. Kortin mukana tuli kirjoituksia oppilaiden tunnelmista ensimmäisen Toimintakeskuksen käynnin jälkeen ja toiveita mitä ensi vuonna mahdollisesti tehtäisiin jos kummiluokka sopimusta päätetään jatkaa. Tässä muutamia otteita niistä kirjoituksista:

"Tehtiin linnunpöntöt ja siilit. Oli hauskaa ja mukava syödä. Haluaisin syödä jatkossa."

"Kivaa oli syöminen. Haluaisin askarrella jotain."

"Jatkossa olisi kiva tutusta hieman lähemmin esimerkiksi kirjoihin ja vaatteisiin."

"Hauskaa oli siilin tekeminen ja syöminen. Haluaisin nähdä mitä muuta teette Toimintakeskuksella."

"Mukavinta oli kirjasiilien tekeminen ja Aliaksen pelaaminen. Haluaisin vielä tehdä eri kierrätysmateriaaleista jotain kirjasiilin tapaisia askartelujuttuja."

"Haluaisin jatkossa molempipuolista auttamista esim: teemapäiviä joissa oppilaat vierailevat Toimintakeskuksella ja tutustuvat tarkemmin työskentelyyn ja avustavat esim. käsitöissä."

"Haluaisin uuden käynnin Toimintakeskuksella."

Jos kummiluokka toiminta jatkuu ensi vuonna, niin nyt minulla on ainakin selkeä käsitys siitä, mitä oppilaat haluaisivat tehdä. Tästä on hyvä jatkaa. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti