perjantai 8. kesäkuuta 2018

Tämän julkaisun piti kertoa kesästä, mutta tästä tulikin jotain ihan muuta...

"Tästä kesä voi alkaa,
nosta tanssija jalkaa.
Kohta pääse rytmiin,
hypnoosiin ja tanssiin.
Päättymättömät illat, 
polttamattomat sillat. 
Aamu hetken taikaa,
keskikesän aikaa!"

"Musta tuntuu mitä vaan voi tapahtuu,
eikä siihen mitenkään voi varautuu."

˜ Mikä kesä, 
Valvomo


Nyt mennään jo kesäkuuta, kesälomat on alkaneet. Valmistuvat oppilaat ja opiskelijat ovat kohta jo juhlineet juhlansa ja voivat rauhoittua ansaituisti kesän ajaksi. Tai mennä kesätöihin.


Niin kauan kuin itse muistan olleeni kesätöissä, muistan miten kiireistä kesäaika on. Varsinkin ravintoloissa, missä olen saanut suurimman osan työkokemuksestani. Mutta varmasti muuallakin. Kesällä Savonlinna herää talviuniltaan ja näyttää kauneutensa ja elinvoimansa. Kesällä Savonlinnassa sattuu ja tapahtuu, joten jos haluaa tehdä kesällä muutakin kuin maata auringossa, kannattaa pysytellä ajan hermolla ja seurata somea. 

Ensimmäistä kertaa työurani aikana työni rauhoittuu kesän ajaksi. Olen ensimmäistä kertaa heinäkuun lomalla. Työskentelyn aloitettuani en ole koskaan lomaillut kuukautta yhteen putkeen. Vau, heinäkuussa voi tapahtua vaikka mitä! Tuskin maltan odottaa. 

Kuten aikaisemmissa blogin julkaisuissa on käynyt jo selväksi, Majakka-toiminnassa työ on rivakka tempoista ja välillä en meinaa itsekään kestää perässä. Sellaista työni on ollut nyt kuusi kuukautta. Tempoa ei ole pienentänyt se, että olen opiskellut työni ohella ja käyttänyt tätä huikeaa mahdollisuutta minkä Savonlinnan Toimintakeskus tarjoaa.

Toimintakeskuksella on siis mahdollista saada ammatti työn ohella. Tunnen muutaman ihmisen, joka on Toimarilla töissä ollessaan opiskellut merkonomiksi. Mikä huikea mahdollisuus, joka todellakin kannattaa käyttää! 

Nykyajan muuttuvassa maailmassa tuntuu, että yhden alan osaaminen ei riitä, vaan pitäisi olla monen alan multitaitaja. Onneksi Toimintakeskus antaa mahdollisuuden kehittää itseään, oppia jotain uutta, opiskella itselleen ammatti, vaikka sitten tullakseen juuri sellaiseksi multitaitajaksi, usean eri alan osaajaksi. 

Itse valmistuin 1.kesäkuuta lähiesimieheksi. Tämä sattuikin hyvin, koska elokuun ensimmäinen päivä Majakka-toiminta saa viimeinkin toisen työntekijän! Oli huikean jännittävää ja upeaa soittaa hänet työhaastatteluun, haastatella häntä ja soittaa hänelle myöhemmin, pohdittuamme asiaa, että hän saa paikan. 

Toimintakeskus antaa minulle mahdollisuuden kasvaa ihmisenä, tehdä jotain, mitä en olisi koskaan uskonut tekeväni. Tämä mahdollisuus on jotain ennen kuulumatonta, jotain uskomatonta, jotain käsittämätöntä. 

Toimari on työpaikka, jonkalaista ei ole toista. Täällä työyhteisö on hyvä, työkaverit mukavia, ei ole ihmistä kenen kanssa ei löytyisi jutun aihetta, ei ole päivääkään etten nauraisi, päivääkään etten sekoilisi, päivääkään etten saisi jotakuta hymyilemään. Ihan vaan vaikka omilla hölmöilyilläni, mikä on siis jokapäiväistä, valitettavasti. Ei ole päivääkään etten olisi ongelmissa. Mutta ei ole myöskään päivääkään kun en arvostaisi tai ihmettelisi hyvää onneani työpaikkani suhteen.  

Savonlinnan Toimintakeskus on paikka, jossa voi tapahtua mitä vaan. 

"Tervetuloa kierrätyksen ihmeelliseen maailmaan!" -fraasi pitää täysin paikkansa. 

Tämä paikka on todellakin ihmeellinen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti