torstai 28. kesäkuuta 2018

Täältä tullaan LOMA!

" Lomalla viimeinkin,
voin ottaa iisimmin!
Seuraavat kaksi viikkoa, 
matkin Naantalin aurinkoo!"

˜JVG,
Kran Turismo


 Heinäkuu on viimein ovella, joka tarkoittaa että minulla on LOMA! Loma suunnitelmia minulla ei oikeastaan ole, aion nukkua, nukkua ja nukkua. Levätä, lukea ja kirjoittaa. Auttaa ukkia talonsa maalaamisessa ja viettää aikaa Norjasta tulleiden sukulaisten kanssa. Käydä uimassa ja kenties mökkeilemässä. Saa nähdä mitä loma tuo tullessaan, minut tuntien sieltä löytyy vielä jos jonkinlaista seikkailua. Maltan tuskin odottaa. 

Lomailufiilisten seasta löytyy myös jännitystä ja innostusta. Tulen lomalta takaisin heinäkuun toiseksi viimeisenä päivänä, maanantaina. Keskiviikkona, elokuun ensimmäinen päivä aloittaa työnsä uusi työparini. Uskon, että tulemme hyvin toimeen, mutta pieni huoli kaivaa mieltäni, mitä jos emme tulekaan? 

Päällimmäinen tunteeni siitä on kuitenkin into, olen toivonut itselleni paria koko tämän vuoden, joten maltan tuskin odottaa kun viimein saan sellaisen. Odotan innolla kuulevani minkälaisia ajatuksia parillani on Majakka-toiminnasta, miten sitä voisi kehittää ja muokata. Uudet näkökulmat ovat juuri sellaista, mitä tässä työssä toistuvasti tarvitaan.

 Itse voi jämähtää samaan vanhaan kaavaan, eikä näe uudistumisen hyviä puolia samalla tavalla kuin työtä ulkopuolelta tarkastelevat. Uskon, että yhdessä pystymme luomaan entistä ehomman Majakka-toiminnan. Joten pysytelkäähän kuulolla! 

Tuleva parini on myös omien sanojensa mukaan rento ja rauhallinen, joka antaa minulle siis syyn toivoa hänen tasapainoittavan minun sähläystä ja säntäilyäni. 

Ensin on kuitenkin LOMA ja sitten vasta palataan takaisin arkeen. Paistakoon heinäkuun aikana aurinko, muttei liian kuumasti! Toivottavasti pystyn irrottautumaan työasioista siksi aikaa, enkä jää hautomaan niitä mielessäni.

Loma on erittäin tervetullut, mutta tällä kertaa en ole odottanut sitä niin innolla. En ole varma mistä se johtuu, mutta epäilen seonneeni lopullisesti. Yleensä olen laskenut siihen tunteja, minuutteja, mutta eilen kun lähin Toimarilta pois tunteeni olivat jopa haikeat. Tänään vietän etäpäivää ensin blogin parissa ja sitten Erkkerissä, joten seuraavan kerran menen Toimarille töihin heinäkuun 29. päivä. Huh, vaikka aika tuntuu nyt pitkältä, tiedän lomani menevän hujauksessa.

Kotona yritin analysoida tätä haikeuden tunnetta, pidänkö työstäni oikeasti  niin paljon, etten halua lähteä lomalle, vaikka olen sitä kuitenkin odottanut..? Vai jäänkö kaipaamaan sieltä jotain muuta? Jotain tiettyä henkilöä, meidän työyhteisöämme, työkavereitani..? Mistä tässä oikein on kyse? En kuitenkaan onnistunut tässä analysoinnissa, joten annoin asian olla.

Päädyin lopputulokseen, että oli syy mikä hyvänsä olen iloinen siitä. Sen ansiosta tulen palaamaan töihin mielelläni. Ja ainoastaan sillä on merkitystä.

Blogikin lomailee nyt heinäkuun, joten seuraava julkaisu on tulossa vasta elokuun kolmas päivä. Viimeistään. Hauskaa ja aurinkoista kesää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti