torstai 3. tammikuuta 2019

Vuoden ensimmäiset ajatukset


"Maksa samalla mitalla niille,
jotka on sinuva jelepanna."


 Onnellista ja ihanaa vuotta 2019! 

Majakka-toiminnalle vuoden vaihde tuo mukanaan aina muutoksia. Niin kuin viime vuonnakin vuoden vaihde tuo mukanaan työntekijä muutoksen. Viime vuonna työparinani työskennellyt Leevi on siirtynyt muihin tehtäviin ja Majakka-toiminta ja koko Toimarin henkilökunta toivottaa hänelle paljon onnea uusiin haasteisiin. 

Näin ollen Majakka-toiminta haki toista työntekijää, uutta työparia minulle. Sellainen löytyikin ja ennen Majakka-toiminnan yhteistyökumppanilla työskennellyt Jani, aloitti nyt Majakka-toiminnassa.

Aikaisemmasta kokemuksesta tiedän, että tulemme hyvin toimeen ja että Jani on hyvä toimimaan erilaisten ihmisten kanssa. Maltan tuskin odottaa, että pääsemme yhdessä vetämään ryhmiä. 

Alussa tämä on varsinaista opettelua ja kehittämistä. Meillä on nimittäin mahdollisuus muuttaa Majakka-toiminnan ryhmiä ja se onkin suotavaa. Itse pidän valtavasti tästä vaiheesta, kun on mahdollisuus keksiä ja kehittää minkälaisia ryhmiä tulemme pitämään ainakin seuraavat puoli vuotta.  

Tämä on se vaihe, kun me pysähdymme pohtimaan millaiset ryhmät vetäisivät mahdollisimman paljon porukkaa, mikä saisi ihmiset innostumaan käymään ryhmissä ja minkälaisia asioita pystymme ryhmissä heille mahdollisesti opettamaan. Millaisia työkaluja pystymme antamaan heille elämässä tai minkälaista tukea ja turvaa meidän on mahdollista heille osoittaa. 

Tässä vaiheessa kaikki on mahdollista ja vain mielikuvitus rajana. Tokihan ryhmiä on mahdollista muokata ja muuttaa vielä myöhemminkin, mutta mitä pidempään sama paketti pysyy kasassa, uskoisin että sitä helpompaa on meidän työskentelymme, rutiinien pysyminen ja tätä kautta myös kohderyhmän tavoittaminen. 

Tämä on kuitenkin sen verran pitkän vaiheen projekti, ettei sitä pysty heti ensimmäisinä työpäivinä päättämään ja kasaamaan. Tarvitaan yhteistä mietiskelyä ja ajatuksia, kommentteija, mielipiteitä ja palautetta. Keskustelua ja taitoa katsoa asioita muiden kannalta. Ei siis ihan mikään helppo homma, mutta otamme haasteen vastaan mielellämme. 

Mitä ikinä alkuvuoden ja kevään ryhmät tulevat olemaankaan, kaikki on erittäin tervetulleita käymään niissä. Jokainen on tervetullut mukaan, eikä meitä tarvitse jännittää. Tehdään tästä hyvä ja onnellinen vuosi yhdessä!  


"Kumarruppa ja nosta kaverj jaloelleen.
Sen parempoo liikuntoo ee ookkaan."


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti