perjantai 29. marraskuuta 2019

Jännitystä elämään

"Elämä on matka.
Kun saavutamme yhden määränpään,
mietimme jo suuntaa kohti seuraavaa."

On taas se aika vuodesta, jolloin edessä voi olla jännittäviä aikoja. Joulun odotus ja joulu, uudenvuoden odotus ja uusi vuosi. Rahoituspäätöksien odotus ja rahoituspäätökset, jotka on ilmoitettu tuleviksi ensi viikon torstaina. 

"Jos kieltäytyy katsomasta taaksepäin,
eikä uskalla katsoa eteenpäin,
täytyy katsoa ylöspäin."

Olen aikaisemminkin maininnut blogijulkaisuissa siitä, että on todella outoa, jännittävää ja hullua, että joka vuonna minä kirjoitan itselleni töitä. Että sillä, mitä minä kirjoitan on väliä sille, jatkuuko Majakka-toiminta myös ensi vuonna. Se on myös upeaa, ihastuttavaa ja hullua. Todella hullua. En tiedä, onko ajatukseen edes koskaan mahdollista tottua.  

"Todellinen tutkimusmatkailija
ei etsi uusia paikkoja,

vaan katsoo uusin silmin."

Tämä vuosi oli erilainen tärkeiden raporttien suhteen. Majakka-toiminnasta piti kirjoittaa TVS eli tuloksellisuus ja vaikutusselvitys, josta rahoitus oli myös riippuvainen. Siitä tuli onneksi hyvät pisteet ja siitä oltiin ihan huikean tyytyväisiä. Tvs:än palautteen perusteella aloin kirjoittaa toiminnalle jatkohakemusta ja annoin kyllä siihen kaikkeni.

"Pieni askel,
jonka todella astuu,
on tärkeämpi kuin suuri askel,

jonka ehkä olisi voinut astua."

Ja siitä tuli kyllä hyvä. Että sen suhteen minun toisaalta pitäisi olla kovinkin varmoin mielin, mutta minua jännittää. Paljon, niinkuin aikaisempinakin vuosina. Mutta onneksi ensi torstaihin ei ole enää pitkä aika. Onneksi. 

"Älä koskaan epäröi istua

hetkeksi miettimään."

Nyt eletään parasta pikkujoulu aikaa ja sekin saattaa tuoda tähän aikaan oman jännityksensä. Savonlinnan Toimintakeskus järjestää henkiläkunnalleen pikkujoulut ensi viikon tiistaina 3.12. Silloin myymälä aukeaa vasta iltapäivällä.

"Kevyt sydän 
saa matkan tuntumaan lyhyemmältä."

Ohjelmaa on suunniteltu jos jonkinmoista. On kierrätyspeli, trivial pursuit tietovisa, bingoa, joulupuuron syöntiä ja tulee meille vierailemaan yllätysvieras Korvatunturiltakin. Kukahan se mahtaisi olla?

Joulun pyhät nautitaan, ruuasta, seurasta ja mahdollisesti lahjoista. Uutena vuotena kenties sitten suunnataan pieni katse menneeseen vuoteen, mutta käännetään sitten nokka kohti uutta vuotta ja kenties uusia asioita. 

Mitä uudet asiat tarkoittavat Majakka-toiminnan kohdalla selviää ensi viikon torstaina. Sitä sitten odotellessa.

"Yksi askel taaksepäin,
ei estä etenemistä."

Tämäkin päivä meni ohi hujauksessa ja aamuisen sähkäyksen, hurjan kauppareissun ja mahtavan yhteistyöryhmäilyn jälkeen pitää pikkuhiljaa lopetella blogin kirjoittaminen ja siirtyä suunnittelemaan sitä, miten Savonlinnan Toimintakeskuksen toimihenkilöt selviytyvät pois pakohuoneesta... Hauskaa viikonloppua!

"Aina ei tiedä minne on matkalla
mutta menee silti sinne."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti