perjantai 28. elokuuta 2020

Eristyksissä(kö edelleen?): osa 27

 "Rikkinäisellä veneellä

ei kannata lähteä
suureen aallokkoon."
- Kaikki lainaukset ovat kirjasta Aurinkoinen mieli, Elämänmakuisia ajatuksia


Viikko on taas vierähtänyt. Eikä tälläkään viikolla ole ehtinyt paljoa laakereillaan makailla. Maanantaina kirjoittelin viime viikolla kirjoittanutta jäänyttä blogijulkaisua ja mietiskelin myöhemmin, että pitäisikö blogia alkaa kirjoittaakin maanantaisin ja perjantaisin. Maanantaina voisi kertoa mitä viikko tuo tullessaan ja perjantaina sitten ihmetellä, että mitä ihmettä me oikein tehtiin kun ei todellakaan sitä, mitä maanantaina oli suunniteltu. 

Nyt täytyy vähän koettaa muistella, mitä sitä tällä viikolla on tullutkaan tehtyä, koska minulla ei ole kalenteria tässä vierellä. Mikä yleensä auki saman viikon kohdalta kun kirjoitan blogia, koska siellä olevista merkinnöistä pystyn katsomaan, että mitä ihmettä sitä on tullutkaan tehtyä. Nyt kalenteri ei ole tosiaan tässä vieressä, joten saas nyt nähdä mitä tämän julkaisun mukaan olen tällä viikolla tehnyt... Tällä hetkellä katsomme STEAn webinaaria ja vähän samalla hahmottelen tätä blogijulkaisua. Multitaskaamista, eli monen asian tekemistä yhtä aikaa. 

Maanantaina tosiaan kävin myös Selkkareilla ensimmäistä kertaa koronakaranteenin jälkeen. Oli kivaa nähdä heitä pitkästä aikaa, kuten maanantain julkaisussa ja kerroinkin. Kuulumisien vaihtelujen jälkeen aloitimme visailut ihmisen kehoon ja toimintaan liittyvillä kysymyksillä. Minulla meni jonkin verran aikaa kysymysten lukemiseen ennen kuin sanoin sen ääneen. Visailujen osallistujat sanoivat, että minun ei pitäisi valikoida niitä helpoimpia kysymyksiä pois sieltä. Joku puolestaan kommentoi, että en minä niitä helpoimpia kysymyksiä sieltä valikoi, siellä on vaan jotain sellaisia sanoja, mitä en osaa lausua tai niitä on vaikea lukea. Se oli niin totta. Minusta oli huikean hauskaa, että Selkkareillakin minut tunnetaan jo niin hyvin, että he saatavat tietää minusta jotain tuollaista. 

Maanantaina minä lähdin myös Hyvä Kiertää Oy:n keikaille. Meidän piti käydä hakemassa pyykkikone, kaappi ja jotain muita tavaroita asiakkailta. En ollut yhtään osannut varautua siihen, miten paljon tavaraa olisi tai miten kauan siihen menisi aikaa. Päästyämme paikalle siellä ei onneksi ollut paljoa tavaraa. Eikä meillä kestänyt pitkään. Sitten ehdin vielä pitämään Toimarille ryhmää. Me pelasimme muistaakseni Yatsya. 

Tällä viikolla sain myös tehtyä läpimurron hankehakemuksen kanssa. Onnistuin kirjoittamaan sitä enemmän ja nyt se tuntuu jo luontevammalta ja helpommalta kuin aikaisemmin. Valmiiseen hakemukseen on vielä pitkä ja kivinen matka, mutta uskon, että siitä tulee hyvä. 

Tiistaina aamupalaa syödessä tulikin ahaa-elämys, ensi viikolla ei olekaan aamupalaa vaan koko talon työhyvinvointipäivä. Olen unohtanut sen jo useamman kerran tällä viikolla, joten täytyy toivoa, että muistan sen silloin tiistaiaamuna sitten. Tyhypäivään on suunnitteilla vaikka mitä hienoa ja ihmeellistä ja erilaista. Niistä kerron enemmän sitten ensi viikolla. 

"Mitä useammin kysyy,
kuinka paljon matkaa on jäljellä,
sitä pidemmältä se tuntuu."


Keskiviikkona lähdettiin Pääskylahden kirkolta aikaisemmin. Me pyörähdettiin hakemaan yksi reissulainen Toimarilta ja suunnattiin sitten ensimmäiseksi Uskudar Kebabiin syömään. Siellä on kyllä herkullista ruokaa, eikä jää nälkä. Uskusta siirrytiin kirjastoon, missä ei oltukaan käyty piiiiiiittkääään aikaan. Kirjastossa käynnin jälkeen ehdimme hetken vielä istuskella kirjaston edessä olevilla penkeillä ja nauttia auringosta. Tällä viikolla on ollut ihanan aurinkoisia päiviä, ja niistä onkin kyllä nautittu vielä kun mahdollista.

Torstaina meidän piti sitten Annen kanssa keksiä minkälaista toimintaa Majakka-toiminta pitäisi tyhypäivässä. Ja keksittiinkin. Todella hyvää ja hauskaa tekemistä. Me oltiin pitkästä aikaa yhdessä Annen kanssa Pääskylahden seurakuntatalolla ja siellä pelattiin sekä Unoa että biljardia. Taas piti lähteä aikaisemmin Pääskylahdesta, että ehdittäisiin käydä vaikka missä ja olla yhdeltä Toimarilla. Ja oltiinkin, meillä oli siellä jonkinlaista yhteistä toimintaa toimihenkilöiden kanssa ja se oli hauskaa. 

Perjantaina, tänään, oli sitten toimihenkilöiden tyhypäivä. Me mentiin Punkaharjun Kruunupuistoon, siellä meille oli varattu läskipyöriä ja sähköavusteisia läskipyöriä. Sitten me ajeltiin niillä, karmeeta meininkiä. Ei ollut yhtään miun juttu. Mutta Punkaharjun maisemat ovat niin kauniita, että se ei haitannut. Pyöräilyn ja kävelyn jälkeen menimme syömään Harjun portille ja ruoka oli todella hyvää. Ruuan jälkeen mentiin vielä ottamaan rantaan kuvia ja sitten meidän piti lähteä Toimarille, jotta ehdittäisiin katsoa tätä webinaaria... Kuvista tuli aika perinteisiä meidän porukalle, ei niin onnistuneista ainakaan kaikkien kohdalta. 


"Joko löydän tien,
tai teen sen itse. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti