perjantai 24. syyskuuta 2021

Kaikkee säätämistä ja vääntämistä

 

"Onnen voi löytää toisten sanoista,

mutta ei niiden tolkuttomasta toistamisesta."

-Kirjasta Tuhat tietä onneen


Tällä viikolla oli Kellarpellon seurakuntakodin aamiainen, mitä en itse ehtinyt pitämään, koska minun piti tehdä viimeinen koulutehtävä. Kävi kuitenkin ilmi, että viivästyneen alkamisajankohdan takia olisin voinut olla myös Kepen aamiaista pitämässä. Sille ei kuitenkaan voinut mitään. Aina voi tulla jotain muutoksia ja siihen pitää varautua. Onneksi hätä ei ollut tämännäköinen, vaan siellä oli osaavat aamiaisentekijät laittamassa aamiaista ja se oli kuulemma myös maistunut. 

 

Tiistaina oli talon aamupala ja talon ryhmässä oli pitkästä, pitkästä aikaa kokkikerho, missä kokkailijat ja ohjaaja tekivät omenapiirakkaa. Vaikken itse ollut vetämässä sitä, sain silti omenapiirakkaa ja täytyy kehua, että se oli aivan erinomaisen hyvää. Vaniljavaahtona siinä oli käytetty jotain kauravaniljavaahtoa, mikä oli miellyttävä tuttavuus myös. Jos en olisi tiennyt, että se on kauravalmistetta, en olisi osannut sitä mausta sanoa. Täytyy ehdottomasti ostaa sitä kotiinkin joskus. 

 

Keskiviikkona me käytiin Pääskylahden kirkolla syömässä erinomaista ruokaa vain 3e hintaan. Siellä ehdin myös jutella pitkästä aikaa siellä käyvien tuttujen kanssa. Se oli oikein mukavaa. Pääskylahden kirkolla tuli käytyä myös torstaina, jolloin siellä on jumalanpalveluksen jälkeen ilmaisruokailu. Tällä kertaa torstaina oli ruokana makaroonilaatikkoa ja jälkkäriksi sai pullia. Ruoka oli oikein erinomaista. Ensi viikon torstaina aukeaa seurakuntakoti jo 10 ja se on auki 13, jolloin siellä voi seurustella muiden kanssa tai pelata vaikka biljardia. Jos vaikka vanhat tutut biljardihaitkin onnistuisivat uimaan paikalle. Nähtäväksi jää. 

 

"Onni odottaa sillä polulla,

jolla mielihalumme ja tilanteen vaatimukset

osuvat yhteen."

-Kirjasta Tuhat tietä onneen

 

Torstaina meidän oli tarkoitus lähteä kirjastoon, mutta erinäisten suunnitelmien muutosten takia päätimme jättää menemättä. Sen sijaan me istuimme Toimarin pihalla ser-konttien vieressä ja höpöttelimme niitä näitä. Kirjastoon menemme sitten kahden viikon kuluttua. 

 

Tänään puolestaan oli markkinapäivä. Markkinoille lähtöä oli suunniteltu ties miten pitkään ja kaiken torstaisen sähläyksen jälkeen olin epävarma onnistuuko sinne lähteminen ollenkaan. Mutta onnistuihan se ja se oli tosi kivaa. Markkinoilla kojut eivät välttämättä olleet uusia, mutta niissä myytävät tuotteet olivat kyllä päivittynyt. Savonlinnalaiseen perinteiseen tapaan markkinasää oli viileä, tuulinen ja kävihän se jossain vaiheessa vähän satamaankin. Markkinoilla näkyi paljon tuttuja ja niitä oli kyllä kiva nähdä ja vaihtaa kuulumisia. 

Tänään oli myös talousneuvonnan koulutustilaisuus loppupäivästä. Kiireinen päivä siis. Nyt sitten sormet ja näppäimet sauhuten kirjoittamaan tätä blogia ja sitten eikun kotia. 

Viikonloppu on siinä mielessä itselle erikoinen, että huomenna lauantaina vietämme erään Toimarin pitkäaikaisen työntekijän läksiäisiä, joihin itsekin meinasin osallistua. Toivottavasti niistä tulee ihan huikeat. Ja tuleehan niistä.

 

"Onni, kuten musiikin harmoniakin,

on sitä, että kokonaisuus 

on edes hetken täysin sopusoinnussa."

-Kirjasta Tuhat tietä onneen

 

Ensi viikolla puolestaan on Visailuja ryhmä Selkkareilla, Talon aamiainen, jotain koulutustilaisuuksia, Pääskylahden kirkkoa ja perjantaina sitten toimihenkilöiden tyhypäivä. Kuulostaa hauskalta ja lupaavalta. Ensi viikko voi taas tuoda tullessaan ihan mitä vain ja sitä jännityksellä odottaessa.

 

 "Kuinkahan vanhaksi itsensä tuntisi
ellei tietäisi ikäänsä?"

-Kirjasta Aurinkoinen mieli, Elämänmakuisia ajatuksia

Työparini Anne on alkuviikon lomalla, joten alkuviikosta voi mahdollisesti tulla vähän rauhallisempi. Nimittäin juuri ennenkuin hän jäi lomalle ja oli sanomassa heippoja miun huoneessa, me nauraa räkätettiin yhdessä ihan joillekin typerille jutuille. Ihan oli Anne jo loman tarpeessa. Saas nähdä mitä tällä kertaa onnistutaan rikkomaan, kun Annen kanssa loman jälkeen taas nähdään toisemme. Viimeksi hajosi miun avainkaulanauha.


 "Aika on niin arvokas lahja,
että sitä annetaan meille 
hetki kerrallaan."

-Kirjasta Aurinkoinen mieli, Elämänmakuisia ajatuksia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti