perjantai 3. tammikuuta 2020

Vuonna 2020

"Ihanat asiat tapahtuvat niille,
jotka uskaltavat heittäytyä."
- Aurinkoinen mieli, Elämänmakuisia ajatuksia
 
Vuoden vaihde. Ensimmäinen päivä. Ensimmäinen työpäivä. Ensimmäinen blogijulkaisu. Mistä kirjoittaisin? Katselin facebookissa vuoden vaihtuessa miten ihmiset kertoivat omasta kuluneesta vuodestaan ja vuosikymmenestä. Majakka-toiminnan kuluneesta vuodesta kirjoitinkin vuoden viimeisessä julkaisussa, joten ei siitä sen enempää. Majakka-toiminnan viimeisestä vuosikymmenestä en puolestaan osaa kirjoittaa, sillä Majakka-toiminta muuttui nykyiseen muotoonsa vasta vuosikymmenen puolivälissä, 2015-2016. 

Voisin kirjoittaa Majakka-toiminnan tulevasta vuodesta, mutta totuus on, etten tiedä siitä mitään. Toiminnat todennäköisesti jatkuvat samanlaisina, ainakin alkuvuoden, vain pienillä muutoksilla. Olen kuitenkin saanut aikaan näinä vuoden ensimmäisinä työpäivinä jotain sellaista, mitä en ole onnistunut tekemään koko Majakka-toiminnassa työskentelyni aikana. Se, onko tuotokseni päivänvaloon kelpaavaa, ei ole vielä varmaa, mutta ainakin se on alku. 


"Tähdet alkavat sieltä,
minne aurinko laskee."

Minulla on hyvä ja rauhallinen mieli, kun ajattelen tulevaa vuotta. Odotan innolla, että toiminta pääsee kunnolla alkamaan, jotta pääsen täyttämään kalenteriani ja värittämään sitä jo tutuksi tulleella värijärjestelmälläni. Haluan taas nähdä paljon eri värejä ja juttuja. 

Haluan pelata kaikkia uusia ostamiani pelejä ja osaa niistä olenkin yrittänyt epätoivoisesti opetella näiden päivien aikana. On yllättävän vaikeaa oppia pelaamaan joitain pelejä vain ohjeista lukemalla, varsinkin kun ohjeet ovat mitä sattuu. Siksi olenkin koettanut pelata niitä samalla, kun luen ohjeita, mutta ohjeet tuntuu muuttuvan jokaisen vuoron jälkeen ja tajuan entistä selkeämmin, miten sekavalta peli tuntuukaan. Hitsi vie! 


"Joko löydän tien,
tai raivaan sen itse."

Tiedän, että kun opimme pelin kävijöiden kanssa, voimme yhdessä nauraa sille, miten epätoivoinen minä olin opetellessani niitä. Mutta juuri tällä hetkellä minua ei todellakaan naurata. Eikai sillä oikeasti ole mitään väliä, jos kaikki siirrot ei ihan mene niinkuin kuuluu...? Onneksi olen kuitenkin oppinut jo toisen ostamistani korttipeleistä, joten vain toinen niistä on jäljellä enää. Se siitä hyvästä ja rauhallisesta mielestä... 

Olen myös yrittänyt selvitellä yhteistyökumppaneilla pidettävien ryhmien alkamista ja sopia itselleni tuuraajia, jos alkamispäivinä minulla on merkitty jotain tekemistä. Tuplabuukkauksia siis tiedossa tänäkin vuonna ja valitettava totuus on, etten ole vieläkään oppinut olemaan kahdessa tai useammassakaan paikassa yhtä aikaa. Sääli. 

Olen kuitenkin innoissani. Jotenkin ehkä vielä enemmän kuin viime vuonna. Vaikken oikeastaan edes tiedä miksi. En ole suunnitellut muuttavani toimintaa, joten siitä se ei voi johtua. Uutuuden viehätyksestä ja suunnittelun innosta. Ei. Tässä kuussa on kuitenkin odotettavissa kuun puolessa välissä matka Tampereelle NUORI2020 -päiville ja siitä se vasta spektaakkelimainen reissu mahtaa tulla. Sitä seuraavalla viikolla minulla on koulua Mikkelissä. Joten ainakin tulee reissattua ympäriinsä. Ehkä se on osa innostukseni syistä. 


"Kun olet valmis seikkailuun,
mikään matka ei ole mahdoton."

Näinä vuoden ensimmäisinä päivinä on ollut myös aika katsella ympärilleen myymälässä, jos silmiin pistäisi jotain upeita löytöjä, mitä voisin käyttää Majakka-toiminnassa. Itse Majakan toimintaan niitä ei varsinaisesti ole löytynyt, mutta onnistuin löytämään muutamia kirjoja, joista yksi on Rohkeasti puhumaan - luonteva esiintyminen. Sitä voi olla mielenkiintoista lukea ja tuskin maltankin odottaa, että pääsen syventymään siihen. Ja sattui myymälästä löytymään myös yksi Harry Potter, joten olen edelleen sitä mieltä, että sieltä on mahdollista löytää ihan mitä vain. 


"Joskus on hyvä etsiä jotakin,
vaikka ei olisi hukannut mitään."

Nämä rauhalliset päivät ilman sovittuja menoja ovat olleet myös hyvää aikaa siivota ja selvitellä asioita. Tai ainakin ne olisivat olleet hyviä päiviä siivoukseen, jos olisi innostunut sellaisesta.. Asioita olen kyllä saanut selvitettyä, tai ainakin olen lähettänyt monenlaisia sähköposteja. Luulen, että asiat alkavat selviämään kunnolla vasta ensi viikolla, jolloin vielä lomailevat ihmiset tulevat töihin ja sitten me päästään kunnolla asiaan. Päästään kunnolla töissä vauhtiin ja aloittamaan vuoden 2020 kohtaamiset ja kommellukset. Tuskin maltan odottaa.

"Minne ikinä polkusi johtakoon,
se kulkekoon valoon ja aurinkoon."
 - Aurinkoinen mieli, Elämnmakuisia ajatuksia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti