perjantai 26. kesäkuuta 2020

Eristyksissä(kö edelleen): osa 23

"Elämän suola synnyttää elämän janon."
 -lainaukset ovat kirjasta Aurinkoinen mieli, Elämänmakuisia ajatuksia

Se ois loma ihan kohta. Loman alkamiseen on aikaa neljä tuntia ja yhdeksäntoista minuuttia. Ei sillä että laskisin. Vaikka todellakin kyllä lasken. LO-MA. Hiisi vie, sitä onkin kyllä odotettu. Lomasuunnitelmia on jonkinlaisia. Lomatekemistä on varattu paljon. Paljon Toimarilta löytyneitä kirjoja odottaa lukemista ja leffoja odottaa katsomista. Tuskin maltan itsekään odottaa. Muutenkin on paljon tekemistä. 

 "Pienilläkin askelilla pääsee eteenpäin."

Tekemistä on myös riittänyt lomalle valmistautuessa. Ennen lomalle lähtöä pitää siivota huone, tein sitä eilen. Ja tulin siihen tulokseen, että meidänpä huone se ei siivoamalla siistiinny. Kannoin sieltä pois vaikka minkä verran tavaraa ja en voi uskoa, että niin paljon kaikenlaista oli edes kasaantunut sinne. Mutta uskottava se oli. Luulen, että sain eilen työhuoneen ihan hyvään kuosiin. Sitten tänä aamuna tulin tulokseen, että eihän meidän työhuone voi näin siisti olla ja etsiessäni jotain hyllystämme, tulin tiputtaneeksi lattialle itsenäisyyspäivän itsetehdyt Suomenlippu -koristeet. Voi vehnänen. Se pittää sitten tännään siivota lissää. 

Tyypilliseen perjantaipäivän tyyliin, tänään ei pitänyt olla kovinkaan paljon tekemistä. Tiesin, että minun pitäisi mennä pariksi tunniksi kassalle auttamaan ja se on kyllä huisin mukavaa, joten odotan sitä innolla. Mutta uskon, että tyypilliseen perjantaiseen tapaan tämäkin työpäivä päättyy siihen, että minulla on hirveä kiire saada kaikki valmiiksi. Ja vielä tarkastaa, että kaikki on varmasti valmiina, ennen kuin jään viideksi viikoksi lomalle. Tiedänhän minä, ettei mitään tapahdu, vaikkei kaikkea valmiiksi saisikaan, mutta onhan se kivempi jäädä lomalle rauhallisin mielin. Eikä niin, että vähän väliä lomalla muistelen, että ainiin tuo ja tämäkin olisi pitänyt vielä tehdä. Niitä ehtii sitten miettiä kun palaan töihin takaisin.  

Tällä viikolla sitä on taas sattunut ja tapahtunut. Olen ollut aamupäivät kassalla auttamassa ja on se vaan kivaa hommaa. Iltapäivisin olen joskus ehtinyt oman koneen ääreen ja olen hieman leikitellyt jo ajatuksesta syksystä. Mitä teemme Majakka-toiminnassa silloin, kun palaan lomalta. Mutta vain hiukan, eikä oikeastaan mitään kovin konkreettista. Ja suunnitelmia voi aina tehdä sitten uudestaan ja päivittää jos tuntuu siltä. Olen kuitenkin jo innoissani syksystä, kaikesta uudesta ja vanhasta ja yllätyksistä mitä se tuokaan tullessaan. 

Kun lähden Toimarilta toivon, että pystyn lomailemaan ajattelamatta työasioita kovinkaan paljoa. Että lomalla pystyn rentoutumaan, irrottautumaan töistä, latautua, palautua ja palata sitten töihin aivan uudella tarmolla. 

Ihanaa kesää kaikille, nauttikaa auringosta ja liiankin kuumista päivistä, niitä on hyvä sitten talven pakkasilla ja syksyn sateilla muistella. 
Tässä vielä ihana kesämuisto vuosien takaa, silloiselta kummiluokaltamme Talvisalon koulun 6B:ltä. Värikäs ja aurinkoinen kuva nostattaa hymyn kasvoille edelleen.

"Ota elämä haltuusi.
Se kuuluu sinulle."

"Pisimmälläkään matkalla
ei pääse itseään pakoon."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti