perjantai 31. elokuuta 2018

Ylpeyttä ja edistymistä

"Onnistumiset elämässä männöö sinne missä niitä jo ootellaannii."

"Elämä on just niin innostavvoo, kun mielessäs kuvittelet sen olovan."

Meillä oli tässä kuussa synttäreitä synttäreiden perään. Jopa kolmella meidän kävijöistä oli synttärit. Kun synttäreitä oli niin paljon, ajattelin, että tehdäänpä heille yhdessä kakku kokkiryhmässä. Tietysti kakun leipominen ei ole ihan mikään yksinkertainen homma, joka tehdään vaan muutamassa tunnissa.

Onneksi tähänkin löytyi ratkaisu. Kokkiryhmä on torstaisin, joten silloin suunnittelimme koristelevamme ja syövämme kakun. Keskiviikkona ei olisi mitään mahdollisuutta pitää ryhmää, joten me päätimme TouhuTiistain aikana tehdä kakun, paistaa sen ja jäähtyneenä sitten leikata ja kostuttaa.

Pienten vastoinkäymisten jälkeen saimme kakun tehtyä ja kostumaan torstaita varten. Torstai tuli nopeasti ja tällä kertaa ketään kävijöistä ei tarvinnut lähteä hakemaan tai soittaa olivatko he tulossa. He, jotka yleensä täytyy käydä hakemassa mukaan tai soittaa, olivat paikalla jo kymmenen minuuttia ennen kuin ryhmä alkaa.

Kerma vatkattiin yhdessä ja kakkua oli koristelemassa kaikki. Siihen tuli erittäin runsaan kerman lisäksi myös kinuskia ja vadelmia. Kakku oli erittäin herkullisen näköinen ja makuinen. Lauloimme synttärisankareille onnittelulaulun, jonka jälkeen keskustelimme vähän ikävämmistä aiheista, kuten kokkiryhmän tiskivuoroista.

Ensimmäiseksi tiskivuoron ottajaksi ilmoittautui henkilö, jonka olisin viimeiseksi kuvitellut niin tekevän. Hän tiskasi valittamatta kaikki tiskit ja kerroin olevani hänestä ylpeä. Ja minä olikin, todella ylpeä. Nyt kun hän on tiskivuoronsa hoitanut, hänen ei tarvitse tiskata neljään tai viiteen kertaan.

Kakun syönnin jälkeen kävijät kirjoittivat omia kuulumisiaan MajakanVartija -blogiin, joka siis löytyy osoitteesta majakan-vartija.blogspot.fi. Jos lukuintoa jää, sitä kannattaa ehdottomasti käydä lukemassa.

Oli hienoa huomata, miten paljon helpommin kirjoittaminen lähti tällä kertaa. Kirjoittamisen ensikertalaiset eivät oikein tienneet mitä sanoa, mutta pienellä avustuksella hekin saivat jotain kirjoitettua. MajakanVartija -blogista tulee vielä huikea juttu, kun kerralla näkyy näin selkeää edistystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti